Consiliul UNBR din 16 februarie 2018 a decis ca evenimentele organizate de UNBR și INPPA în 2018 să se desfășoare sub deviza „PROFESIA DE AVOCAT DIN ROMÂNIA LA 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE: 1918 - 2018"

Publicăm Codul Deontologic al Avocatului Român adoptat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 268/17 iunie 2017 cu mențiunea că acesta intră în vigoare odată cu prima zi a Anului Centenarului - 2018.

Aducem la cunoștință, pe această cale, avocaților și tuturor autorităților publice adresa Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale privind, cităm: ”… o rețea de falsificare de documente care are ca scop obținerea atestării calității de avocat pe teritoriul spaniol pentru cetățeni din spațiul Uniunii Europene, în special cetățeni italieni.”

COMUNICAT DE PRESĂ. Întâlnire între judecători și avocați la Timișoara, la inițiativa Tribunalului Timiș, joi, 21 iunie 2018

COMUNICAT DE PRESĂ. Întâlnire între judecători și avocați la Timișoara, la inițiativa Tribunalului Timiș, joi, 21 iunie 2018

4 iulie 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 21.06.2018, ora 12:00, a avut loc prima ediție a seriei de întâlniri trimestriale dintre judecători și avocați, pe teme de actualitate aflate în sfera preocupărilor ambelor categorii profesionale.

Seria de evenimente marchează inițiativa Tribunalului Timiș orientată înspre armonizarea relațiilor profesionale dintre judecători și avocați, fluidizarea comunicării în instanță și identificarea unor soluții practice menite a spori calitatea actului de justiție în sprijinul beneficiarului final, cetățeanul.

La întâlnirea organizată la sediul Tribunalului Timiș au participat, din partea Tribunalului Timiș, doamna judecător Adriana Stoicescu, Președintele Tribunalului Timiș, domnul judecător Ștefan Dorin Caravelea, Președintele Secției de Contencios Administrativ și Fiscal și membru al Colegiului de Conducere al Tribunalului Timiș, doamna judecător dr. Mădălina Jebelean, din cadrul Secției de Contencios Administrativ și Fiscal, domnul judecător Ovidiu Călin Roman, membru al Colegiului de Conducere al Tribunalului Timiș și purtător de cuvânt, membru al Secției de Contencios Administrativ și Fiscal, doamna Mariana Vancea, grefier secția penală și doamna Diana Țolescu, grefier sindic, iar din partea Baroului Timiș, domnul avocat dr. Sergiu I. Stănilă, Decanul Baroului Timiș, domnul avocat Cristian Banda, Prodecanul Baroului Timiș, domnul avocat Cornel Cuc, domnul avocat Anton Iuhasz, domnul avocat Mugurel Gh. Mitran, doamna avocat dr. Florina Popa, domnul avocat Olivian Țăran, toți membri ai Consiliului Baroului Timiș, precum și domnii avocați Ioan Flavius Stanca și Ovidiu Rez, avocați stagiari în Baroul Timiș.

Cea dintâi ediție, având ca temă de discuție Eficientizarea comunicării judiciare ca mijloc de armonizare a colaborării profesionale, a urmărit antamarea mai multor aspecte, propunerile venind atât din partea magistraților, cât și din partea avocaților.

Întâlnirea a fost deosebit de benefică, soluțiile agreate urmând a fi puse în practică, în interesul exclusiv al unei bune înfăptuiri a actului de justiție.

Reprezentanții celor două corpuri profesionale, respectiv al judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiș și al avocaților din Baroul Timiș își propun continuarea organizării acestor întâlniri, cu o frecvență trimestrială, precum și organizarea unor întâlniri viitoare, în același scop, la care să fie invitați reprezentanți ai judecătoriilor din teritoriu și ai parchetelor de pe lângă instanțele locale din Timișoara, dar și ale altor categorii profesionale (experți judiciari, executori judecătorești, etc.).

Nu în ultimul rând, s-a convenit participarea împreună în cadrul Proiectului de promovare a educației juridice în unitățile de învățământ din județul Timiș, cu precădere în cele din mediul rural, urmând a se organiza și această activitate în perioada imediat următoare.