COMUNICAT – Reprezentanții uniunilor profesionale ale avocaților din România și Bulgaria au semnat Memorandumul de colaborare

COMUNICAT – Reprezentanții uniunilor profesionale ale avocaților din România și Bulgaria au semnat Memorandumul de colaborare

28 mai 2014

COMUNICAT

Reprezentanții uniunilor profesionale ale avocaților din România și Bulgaria au semnat Memorandumul de colaborare

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a organizat, pe 23 mai 2014, o sesiune comună de lucru cu reprezentanții Consiliului Superior al Avocaților din Bulgaria.

Cu această ocazie a fost semnat Memorandumul de Înțelegere dintre organismele profesionale ale ambelor țări, eveniment care se înscrie în practica Uniunii Naționale a Barourilor din România de încheiere a unor astfel de acorduri, concretizată până în momentul de față prin semnarea unor acorduri similare cu organismele profesionale reprezentative din Ungaria, Republica Moldova și Serbia.

Principalele prevederi ale Memorandumului se referă la dezvoltarea colaborării în domeniile specifice profesiei de avocat, prin promovarea schimburilor de materiale și documentație, facilitarea contactelor directe între barouri și între formele de exercitare ale profesiei, precum și prin conlucrarea în vederea identificării unor poziții comune în cadrul manifestărilor și a sesiunilor de lucru ale organizațiilor internaționale în care ambele părți au calitatea de membri (CCBE, UIA, IBA).

La sesiunea de lucru au participat, din partea română, dl. Gheorghe Florea – președintele UNBR, împreună cu membrii Comisiei Permanente a UNBR, iar din partea bulgară, d-na. Ralitza Bossilkova- Neguentzova, președinta Consiliului Superior al Avocaților din Bulgaria și dl. Dimitar Dochev Ilkovski, membru al Consiliului Superior al Avocaților din Bulgaria.

Distribuie prin: