Consiliul UNBR din 16 februarie 2018 a decis ca evenimentele organizate de UNBR și INPPA în 2018 să se desfășoare sub deviza „PROFESIA DE AVOCAT DIN ROMÂNIA LA 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE: 1918 - 2018"

Publicăm Codul Deontologic al Avocatului Român adoptat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 268/17 iunie 2017 cu mențiunea că acesta intră în vigoare odată cu prima zi a Anului Centenarului - 2018.

Aducem la cunoștință, pe această cale, avocaților și tuturor autorităților publice adresa Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale privind, cităm: ”… o rețea de falsificare de documente care are ca scop obținerea atestării calității de avocat pe teritoriul spaniol pentru cetățeni din spațiul Uniunii Europene, în special cetățeni italieni.”

Conferința „Independența sistemului judiciar” în Europa – din perspectiva profesiei de avocat – Berlin, 3 noiembrie 2017

Conferința „Independența sistemului judiciar” în Europa – din perspectiva profesiei de avocat – Berlin, 3 noiembrie 2017

16 noiembrie 2017

La data de 3 noiembrie  a. c.  a avut loc la sediul Comisiei Europene din Berlin a XVII-a Conferință a avocaturii din Europa, manifestare anuală de tradiție organizată de Uniunea Avocaților din Germania.

Conferința  a avut ca temă „Independența sistemului judiciar”.

Din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România și, respectiv a Baroului București, au participat av. dr. Dan Oancea și av. Flavia Teodosiu, consilieri U.N.B.R.

Ca în fiecare an, organizatorii au transmis organizațiilor invitate un chestionar cu întrebări privitoare la tema conferinței, cu solicitarea ca răspunsurile scrise să fie transmise în timp util, pentru a fi cuprinse în materialul editat cu prilejul Conferinței.

U.N.B.R. a transmis răspunsurile atașate (limba română și limba engleză).