Publicăm Codul Deontologic al Avocatului Român adoptat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 268/17 iunie 2017 cu mențiunea că acesta intră în vigoare odată cu prima zi a Anului Centenarului - 2018.

„Conversie audio în text” APLICAȚIE din „Tabloul național al avocaților” pusă la dispoziția avocaților gratuit, finalizată în cadrul acțiunilor inițiate de UNBR pentru „Ziua Europeană a Avocaților - 2017” cu tema „AVOCAȚII ÎN E-VOLUȚIE”.

Conferința „Independența sistemului judiciar” în Europa – din perspectiva profesiei de avocat – Berlin, 3 noiembrie 2017

Conferința „Independența sistemului judiciar” în Europa – din perspectiva profesiei de avocat – Berlin, 3 noiembrie 2017

16 noiembrie 2017

La data de 3 noiembrie  a. c.  a avut loc la sediul Comisiei Europene din Berlin a XVII-a Conferință a avocaturii din Europa, manifestare anuală de tradiție organizată de Uniunea Avocaților din Germania.

Conferința  a avut ca temă „Independența sistemului judiciar”.

Din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România și, respectiv a Baroului București, au participat av. dr. Dan Oancea și av. Flavia Teodosiu, consilieri U.N.B.R.

Ca în fiecare an, organizatorii au transmis organizațiilor invitate un chestionar cu întrebări privitoare la tema conferinței, cu solicitarea ca răspunsurile scrise să fie transmise în timp util, pentru a fi cuprinse în materialul editat cu prilejul Conferinței.

U.N.B.R. a transmis răspunsurile atașate (limba română și limba engleză).