Cu ocazia sărbătoririi „Zilei Europene a Avocaților – 2017”, Comisia Permanentă a UNBR, în ședința din 24 octombrie 2017 (electronică) a decis distribuirea unui număr de 11.000 licențe de acces la site-urile de informare juridică (legislație) gratuite pentru avocați.

„Conversie audio în text” APLICAȚIE din „Tabloul național al avocaților” pusă la dispoziția avocaților gratuit, finalizată în cadrul acțiunilor
inițiate de UNBR pentru „Ziua Europeană a Avocaților - 2017” cu tema „AVOCAȚII ÎN E-VOLUȚIE”.

Conferința „Independența sistemului judiciar” în Europa – din perspectiva profesiei de avocat – Berlin, 3 noiembrie 2017

16 noiembrie 2017

La data de 3 noiembrie  a. c.  a avut loc la sediul Comisiei Europene din Berlin a XVII-a Conferință a avocaturii din Europa, manifestare anuală de tradiție organizată de Uniunea Avocaților din Germania.

Conferința  a avut ca temă „Independența sistemului judiciar”.

Din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România și, respectiv a Baroului București, au participat av. dr. Dan Oancea și av. Flavia Teodosiu, consilieri U.N.B.R.

Ca în fiecare an, organizatorii au transmis organizațiilor invitate un chestionar cu întrebări privitoare la tema conferinței, cu solicitarea ca răspunsurile scrise să fie transmise în timp util, pentru a fi cuprinse în materialul editat cu prilejul Conferinței.

U.N.B.R. a transmis răspunsurile atașate (limba română și limba engleză).