Protocolul din 14.02.2019 privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală.

Conferința „Independența sistemului judiciar” în Europa – din perspectiva profesiei de avocat – Berlin, 3 noiembrie 2017

Conferința „Independența sistemului judiciar” în Europa – din perspectiva profesiei de avocat – Berlin, 3 noiembrie 2017

16 noiembrie 2017

La data de 3 noiembrie  a. c.  a avut loc la sediul Comisiei Europene din Berlin a XVII-a Conferință a avocaturii din Europa, manifestare anuală de tradiție organizată de Uniunea Avocaților din Germania.

Conferința  a avut ca temă „Independența sistemului judiciar”.

Din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România și, respectiv a Baroului București, au participat av. dr. Dan Oancea și av. Flavia Teodosiu, consilieri U.N.B.R.

Ca în fiecare an, organizatorii au transmis organizațiilor invitate un chestionar cu întrebări privitoare la tema conferinței, cu solicitarea ca răspunsurile scrise să fie transmise în timp util, pentru a fi cuprinse în materialul editat cu prilejul Conferinței.

U.N.B.R. a transmis răspunsurile atașate (limba română și limba engleză).