Publicăm Codul Deontologic al Avocatului Român adoptat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 268/17 iunie 2017 cu mențiunea că acesta intră în vigoare odată cu prima zi a Anului Centenarului - 2018.

„Conversie audio în text” APLICAȚIE din „Tabloul național al avocaților” pusă la dispoziția avocaților gratuit, finalizată în cadrul acțiunilor inițiate de UNBR pentru „Ziua Europeană a Avocaților - 2017” cu tema „AVOCAȚII ÎN E-VOLUȚIE”.

Facultatea de Drept a Universității din București: Invitație eveniment aniversar Prof. Nicolae Volonciu

Facultatea de Drept a Universității din București: Invitație eveniment aniversar Prof. Nicolae Volonciu

15 noiembrie 2017

Facultatea de Drept a Universității din București are plăcerea de a va invita la data de 24 noiembrie 2017, de la ora 15:00, pentru a-l sărbători împreună pe Domnul Profesor Nicolae Volonciu, care împlinește 90 de ani.

Detaliile despre eveniment pot fi consultate pe site-ul Facultății: http://www.drept.unibuc.ro/Eveniment-aniversar-Prof.-univ.-dr.-Nicolae-Volonciu-90-de-ani-s490-ev576-ro.htm


Extras:

Eveniment aniversar – Prof. univ. dr. Nicolae Volonciu – 90 de ani

Facultatea de Drept a Universității din București are bucuria de a fi alături de Domnul Profesor univ. dr. Nicolae Volonciu la sărbătorirea vârstei de 90 de ani. Evenimentul aniversar va avea loc la data de 24 noiembrie 2017, începând cu ora 15:00, în Aula Magna a Facultății de Drept.

Cu această ocazie, cei care au lucrat îndeaproape cu Domnul Profesor Volonciu au pregătit un volum de mărturii și studii juridice dedicat domniei sale. Volumul este coordonat de Conf. univ. dr. Cristian Mitrache și Lector univ. dr. Andra-Roxana Trandafir, fiind publicat la Editura Universul Juridic, partener al evenimentului.

De asemenea, în cadrul evenimentului, va fi lansată și cartea „Amintiri din patru țări” – un volum care reunește unele dintre cele mai prețioase memorii ale Domnului Profesor Volonciu – în colaborare cu Editura Solomon. În același timp, cartea reprezintă o minunată incursiune în istoria României începând cu 1927, redată cu prospețimea sau maturitatea, după caz, a vârstei povestitorului și încununată cu o sumă de învățăminte folositoare tuturor.

La manifestare sunt invitați să participe foști studenți, doctori și doctoranzi ai Domnului Profesor, cadrele didactice din învățământul juridic, studenții Facultăților de Drept, precum și alți profesioniști ai dreptului interesați de eveniment. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Sărbătorirea Domnului Profesor se adaugă unui alt eveniment deosebit de important, ce a avut loc la 17 octombrie 2017, când Președintele României a semnat decretul prin care a oferit Domnului Profesor Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Cavaler.

De asemenea, manifestarea din 24 noiembrie 2017 coincide, în mod fericit, și cu sărbătorirea a 158 de ani de existență a Facultății de Drept a Universității din București.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, nefiind necesară confirmarea participării la eveniment.

Conducerea Facultății de Drept