Consiliul UNBR din 16 februarie 2018 a decis ca evenimentele organizate de UNBR și INPPA în 2018 să se desfășoare sub deviza „PROFESIA DE AVOCAT DIN ROMÂNIA LA 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE: 1918 - 2018"

Publicăm Codul Deontologic al Avocatului Român adoptat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 268/17 iunie 2017 cu mențiunea că acesta intră în vigoare odată cu prima zi a Anului Centenarului - 2018.

Aducem la cunoștință, pe această cale, avocaților și tuturor autorităților publice adresa Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale privind, cităm: ”… o rețea de falsificare de documente care are ca scop obținerea atestării calității de avocat pe teritoriul spaniol pentru cetățeni din spațiul Uniunii Europene, în special cetățeni italieni.”

Program de stagiu multilateral pentru avocaţi – 2019 – Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională (I.R.Z. – Stiftung)

Program de stagiu multilateral pentru avocaţi – 2019 – Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională (I.R.Z. – Stiftung)

30 august 2018

Dăm publicităţii comunicarea primită din partea Fundaţiei Germane pentru Cooperare Juridică Internaţională (I.R.Z.) privind Programul de stagiu multilateral pentru avocați 2019 iniţiat în colaborare cu Baroul Federal German și Asociația Avocaților Germani.

Programul de stagiu se adresează avocaţilor tineri, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul dreptului civil şi comercial. De preferinţă, solicitanţii trebuie să aibă deja câţiva ani de experienţă profesională; de asemenea, pentru acest program pot aplica şi avocaţii stagiari , care trebuie să fie în ultimul an de practică.

Se solicită o cunoaştere foarte bună a limbii germane. Candidaţii trebuie să fie pregătiţi să susţină un test de competenţă lingvistică, dacă acest lucru este solicitat de IRZ.

Anexe:
– Descrierea programului: DE / EN
– Formular cerere participare: DE