Protocolul din 14.02.2019 privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală.

Publicăm știrea ”Ministerul Justiţiei a rămas fără bani: avocaţii din oficiu nu şi-au primit banii pe luna august” prin preluare de pe www.economica.net

Publicăm știrea ”Ministerul Justiţiei a rămas fără bani: avocaţii din oficiu nu şi-au primit banii pe luna august” prin preluare de pe www.economica.net

16 noiembrie 2018

” Ministerul Justiţiei întârzie cu plata onorariilor către avocaţii din oficiu, surse apropiate situaţiei afirmând că instituţia nu mai are bani pentru aceste plăţi. Cei aproximativ 900 de avocaţi înscrişi în Registrul de asistență judiciară al Baroului Bucureşti ar fi trebuit să încaseze onorariile aferente lunii august până la finalul lunii octombrie, ceea ce nu s-a întâmplat. “În mod obişnuit primim banii cu o lună-două întârziere de la întocmirea borderourilor de plată. Ar fi trebuit să îi primim. (…) În mod normal se plătea (către avocaţi n. red.) la începutul lunii pentru luna…” citește știrea completă AICI (http://www.economica.net/ministerul-justitiei-in-incapacitate-de-plata-nu-are-fonduri-pentru-a-plati-avocatii-din-oficiu_161033.html#ixzz5XCUZcMvW)

NOTĂ: În cuprinsul articolului au fost citate informațiile oferite de dl. av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului Bucureşti și dl. av. Mihail Ciobanu, coordonatorul Serviciului de Asistenţă Judiciară (SAJ) al Baroului Bucureşti.