Consiliul UNBR din 16 februarie 2018 a decis ca evenimentele organizate de UNBR și INPPA în 2018 să se desfășoare sub deviza „PROFESIA DE AVOCAT DIN ROMÂNIA LA 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE: 1918 - 2018"

Publicăm Codul Deontologic al Avocatului Român adoptat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 268/17 iunie 2017 cu mențiunea că acesta intră în vigoare odată cu prima zi a Anului Centenarului - 2018.

Aducem la cunoștință, pe această cale, avocaților și tuturor autorităților publice adresa Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale privind, cităm: ”… o rețea de falsificare de documente care are ca scop obținerea atestării calității de avocat pe teritoriul spaniol pentru cetățeni din spațiul Uniunii Europene, în special cetățeni italieni.”

Publicăm știrea ”Ministerul Justiţiei a rămas fără bani: avocaţii din oficiu nu şi-au primit banii pe luna august” prin preluare de pe www.economica.net

Publicăm știrea ”Ministerul Justiţiei a rămas fără bani: avocaţii din oficiu nu şi-au primit banii pe luna august” prin preluare de pe www.economica.net

16 noiembrie 2018

” Ministerul Justiţiei întârzie cu plata onorariilor către avocaţii din oficiu, surse apropiate situaţiei afirmând că instituţia nu mai are bani pentru aceste plăţi. Cei aproximativ 900 de avocaţi înscrişi în Registrul de asistență judiciară al Baroului Bucureşti ar fi trebuit să încaseze onorariile aferente lunii august până la finalul lunii octombrie, ceea ce nu s-a întâmplat. “În mod obişnuit primim banii cu o lună-două întârziere de la întocmirea borderourilor de plată. Ar fi trebuit să îi primim. (…) În mod normal se plătea (către avocaţi n. red.) la începutul lunii pentru luna…” citește știrea completă AICI (http://www.economica.net/ministerul-justitiei-in-incapacitate-de-plata-nu-are-fonduri-pentru-a-plati-avocatii-din-oficiu_161033.html#ixzz5XCUZcMvW)

NOTĂ: În cuprinsul articolului au fost citate informațiile oferite de dl. av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului Bucureşti și dl. av. Mihail Ciobanu, coordonatorul Serviciului de Asistenţă Judiciară (SAJ) al Baroului Bucureşti.