Consiliul UNBR din 16 februarie 2018 a decis ca evenimentele organizate de UNBR și INPPA în 2018 să se desfășoare sub deviza „PROFESIA DE AVOCAT DIN ROMÂNIA LA 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE: 1918 - 2018"

Publicăm Codul Deontologic al Avocatului Român adoptat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 268/17 iunie 2017 cu mențiunea că acesta intră în vigoare odată cu prima zi a Anului Centenarului - 2018.

Aducem la cunoștință, pe această cale, avocaților și tuturor autorităților publice adresa Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale privind, cităm: ”… o rețea de falsificare de documente care are ca scop obținerea atestării calității de avocat pe teritoriul spaniol pentru cetățeni din spațiul Uniunii Europene, în special cetățeni italieni.”

UNBR organizează examen de verificare a cunoștințelor de drept românesc şi de limbă română pentru avocații străini, înscriși în Tablourile speciale ale avocaților străini ale Barourilor, în vederea dobândirii dreptului de a acorda asistență juridică în drept românesc

UNBR organizează examen de verificare a cunoștințelor de drept românesc şi de limbă română pentru avocații străini, înscriși în Tablourile speciale ale avocaților străini ale Barourilor, în vederea dobândirii dreptului de a acorda asistență juridică în drept românesc

14 martie 2018

Examenul de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini, înscriși în Tablourile speciale ale avocaților străini ale Barourilor, în vederea dobândirii dreptului de a acorda asistență juridică în drept românesc va avea loc în zilele de 24 și 25 mai 2018, la sediul Uniunii Naționale a Barourilor din România, cu sediul în București, Sector 5, Splaiul Independenței nr. 5.

Examenul se va desfășura conform programului indicat în Anexa nr. 1 la Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 286 din 20 ianuarie 2018

Prin examen se verifică cunoștințele teoretice și de practică a aplicării dreptului românesc prin susținerea unui examen scris și a unui examen oral la următoarele materii:

– organizarea și exercitarea profesiei de avocat;
– drept civil
– drept procesual civil
– drept penal
– drept procesual penal;

Probele scrise se desfășoară prin rezolvarea unor subiecte tip grilă, care sunt cuprinse în „Chestionarul de examen”.

Tematica și bibliografia de examen sunt cele prevăzute în REGULAMENTUL privind examenul de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini care solicită dobândirea dreptului de a acorda asistentă juridică în drept românesc, cuprins în Anexa nr. 2 la Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 286 din 20 ianuarie 2018.

Taxa de înscriere la examen este în cuantum de 1000 lei și va fi achitată în contul UNBR Cod IBAN: RO30BRDE410SV21199534100 B.R.D. – Sucursala Academiei.

Mai multe informații puteți obține AICI (Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 286 din 20 ianuarie 2018)