Protocolul din 14.02.2019 privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală.

UNBR sprijina demersul inițiat de Baroul Dolj

UNBR sprijina demersul inițiat de Baroul Dolj

25 iunie 2015

Baroul Dolj, în temeiul art. 10, alin 1, teza finală din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, în apărarea și protecția onoarei și demnității profesiei de avocat, solicită sistarea difuzării clipurilor radio/tv, precum și în presa scrisă și mediul online din cadrul campaniei “Te-am sunat să-ţi spun că sunt Ok !” care a fost iniţiată de Poliţia Municipiului Craiova – Secţia 5 Poliţie, întrucât în materialele respective profesia de avocat este prezentată în fața opiniei publice într-un mod denigrator.

Astfel, prin atribuirea personajului din respectivele clipuri a calității de avocat se creează o imagine negativă cu privire la rolul și importanța avocatului, aducându-se un deserviciu atât întregului corp profesional, dar și imaginii justiției în general.

Pe de altă parte, atribuirea calității de avocat respectivului personaj, nu este corectă nici prin raportarea la starea de fapt, odată ce persoanele care folosesc “metoda accidentul” își arogă în multe cazuri și calitățile de procuror sau polițist.

În aceste condiții, apreciem că o campanie de informare a populației cu privire la această metodă de înșelăciune este binevenită, însă fără trimitere la un anumit corp profesional.