Consiliul UNBR din 16 februarie 2018 a decis ca evenimentele organizate de UNBR și INPPA în 2018 să se desfășoare sub deviza „PROFESIA DE AVOCAT DIN ROMÂNIA LA 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE: 1918 - 2018"

Publicăm Codul Deontologic al Avocatului Român adoptat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 268/17 iunie 2017 cu mențiunea că acesta intră în vigoare odată cu prima zi a Anului Centenarului - 2018.

UNBR sprijina demersul inițiat de Baroul Dolj

UNBR sprijina demersul inițiat de Baroul Dolj

25 iunie 2015

Baroul Dolj, în temeiul art. 10, alin 1, teza finală din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, în apărarea și protecția onoarei și demnității profesiei de avocat, solicită sistarea difuzării clipurilor radio/tv, precum și în presa scrisă și mediul online din cadrul campaniei “Te-am sunat să-ţi spun că sunt Ok !” care a fost iniţiată de Poliţia Municipiului Craiova – Secţia 5 Poliţie, întrucât în materialele respective profesia de avocat este prezentată în fața opiniei publice într-un mod denigrator.

Astfel, prin atribuirea personajului din respectivele clipuri a calității de avocat se creează o imagine negativă cu privire la rolul și importanța avocatului, aducându-se un deserviciu atât întregului corp profesional, dar și imaginii justiției în general.

Pe de altă parte, atribuirea calității de avocat respectivului personaj, nu este corectă nici prin raportarea la starea de fapt, odată ce persoanele care folosesc “metoda accidentul” își arogă în multe cazuri și calitățile de procuror sau polițist.

În aceste condiții, apreciem că o campanie de informare a populației cu privire la această metodă de înșelăciune este binevenită, însă fără trimitere la un anumit corp profesional.