Cu ocazia sărbătoririi „Zilei Europene a Avocaților – 2017”, Comisia Permanentă a UNBR, în ședința din 24 octombrie 2017 (electronică) a decis distribuirea unui număr de 11.000 licențe de acces la site-urile de informare juridică (legislație) gratuite pentru avocați.

„Conversie audio în text” APLICAȚIE din „Tabloul național al avocaților” pusă la dispoziția avocaților gratuit, finalizată în cadrul acțiunilor
inițiate de UNBR pentru „Ziua Europeană a Avocaților - 2017” cu tema „AVOCAȚII ÎN E-VOLUȚIE”.

UNBR sprijina demersul inițiat de Baroul Dolj

25 iunie 2015

Baroul Dolj, în temeiul art. 10, alin 1, teza finală din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, în apărarea și protecția onoarei și demnității profesiei de avocat, solicită sistarea difuzării clipurilor radio/tv, precum și în presa scrisă și mediul online din cadrul campaniei “Te-am sunat să-ţi spun că sunt Ok !” care a fost iniţiată de Poliţia Municipiului Craiova – Secţia 5 Poliţie, întrucât în materialele respective profesia de avocat este prezentată în fața opiniei publice într-un mod denigrator.

Astfel, prin atribuirea personajului din respectivele clipuri a calității de avocat se creează o imagine negativă cu privire la rolul și importanța avocatului, aducându-se un deserviciu atât întregului corp profesional, dar și imaginii justiției în general.

Pe de altă parte, atribuirea calității de avocat respectivului personaj, nu este corectă nici prin raportarea la starea de fapt, odată ce persoanele care folosesc “metoda accidentul” își arogă în multe cazuri și calitățile de procuror sau polițist.

În aceste condiții, apreciem că o campanie de informare a populației cu privire la această metodă de înșelăciune este binevenită, însă fără trimitere la un anumit corp profesional.