10 -11 decembrie: Evenimente organizate pentru celebrarea Zilei Europene a Avocaților

10 -11 decembrie: Evenimente organizate pentru celebrarea Zilei Europene a Avocaților

30 noiembrie 2015

noutati

 
newsletter_header

 • 10 -11 decembrie: Evenimente organizate pentru celebrarea Zilei Europene a Avocaților
 • Uniunea Națională a Barourilor din România, în parteneriat cu Baroul București, vor organiza în zilele de 10-11 decembrie 2015  celebrarea Zilei Europene a Avocaților -2015. Evenimentele vor consta într-un program de manifestări având ca temă centrală ”Libertatea de exprimare”.

  Tema a fost propusă de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) în considerarea evenimentelor din acest an,  care au impulsionat dezbaterile în ceea ce privește libertatea de exprimare: Hotărârea pronunțată de Marea Cameră a CEDO în cauza Morice contra Franței și atacul asupra redacției Charlie Hebdo din Paris.

  Cu acest prilej, vor fi organizate  conferințe și dezbateri cu această tematică, la care, alături de avocați, vor fi invitați  reprezentanţi ai instanțelor și parchetelor, ai  Ministerului Justiţiei, cadre universitare şi presa.

  Manifestările vor avea loc în Sala de festivități a Tribunalului București,  la data de 10 decembrie (interval orar 14-18) și la data de 11 decembrie (interval orar 9 -14). Vom da publicității lista vorbitorilor,  îndată ce va fi definitivată.

  De asemenea, în zilele următoare, pe pagina web a UNBR vor fi publicate articole trimise de avocați și interviuri pe tema libertății de exprimare a avocatului și a participanților la înfăptuirea justiției.

  În plan local, barourile vor organiza la rândul lor evenimente pentru celebrarea Zilei Europene a Avocaților, care vor fi prezentate și pe site-ul UNBR.

  Distribuie prin: