Baroul Galați: Informare a Curții de Apel Galați privind Sistemul Informatic ”Transmitere Document Securizat (TDS)”

Baroul Galați: Informare a Curții de Apel Galați privind Sistemul Informatic ”Transmitere Document Securizat (TDS)”

11 ianuarie 2018

Curtea de Apel Galați a transmis Baroului Galați – dl. decan av. Ion Popa – o informare privind introducerea la nivelul tuturor instanțelor din circumscripția sa a Sistemului Informatic ”Transmitere Document Securizat (TDS)”.

Sistemul informatic are două componente:
– prima constă în crearea dosarului electronic, prin scanarea tuturor documentelor depuse în dosarul instantei (cu păstrarea dosarului în format hârtie), operațiune care permite accesul părților şi altor participanți la distantă, prin internet, la propriul dosar de judecată;
– a doua componentă constă în comunicarea electronică, prin e-mail și SMS, a documentelor (link-uri către cereri de chemare în judecată, întâmpinări, răspunsuri, hotărâri ş.a.) către părțile care sunt de acord cu această formă de comunicare.

Avocații […] pot avea acces în sistem și direct prin accesarea site-ului cagl.ro (sau cagalati.ro), urmând a primi prin SMS un cod pentru accesul în aplicația TOS.

Avocații […] pot încheia un protocol pentru comunicare electronică prin Curtea de Apel Galați pentru toate instantele din subordine, dispensând astfel de necesitatea de a-și da acordul pentru comunicare electronică în fiecare dosar și de primirea SMS-urilor cu codul de confirmare.

Informarea completă a Curții de Apel Galați poate fi accesată AICI