Baroul Iași: Conferința ”AVOCAȚI ÎN AGORA. REPERE ÎN ISTORIA BAROULUI IAȘI”

Baroul Iași: Conferința ”AVOCAȚI ÎN AGORA. REPERE ÎN ISTORIA BAROULUI IAȘI”

22 ianuarie 2020

Baroul Iași și Asociația ”Vespasian V. Pella” Iași organizează joi, 27 februarie 2020, începând cu ora 15.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Mihai Eminescu” Iași, conferința intitulată ”AVOCAȚI ÎN AGORA. REPERE ÎN ISTORIA BAROULUI IAȘI”.

În cei peste 150 de ani de existență, Baroul Iași a cunoscut un continuu proces de modernizare și, în tandem cu întreaga societate românească, și-a adaptat structurile instituționale atât la imperativele politico-juridice naționale, cât și la standardele civilizației europene. Pe lângă meritul de a se fi impus în lumea juridică nu doar ca simpli hermeneuți ai legii, ci ca părți active în procesul legislativ, avocații, ca oameni ai cetății, au constituit elita intelectualității și modele demne de urmat.

Demersul nostru de a cunoaște o parte din istoria Baroului și de a evoca marile personalități afirmate de-a lungul timpului nu este unul facil, dar este un exercițiu necesar atât pentru cei din interiorul profesiei, cât și pentru viitorii juriști.

În acest sens, conferința propune câteva teme de discuție:

1. Perspectivă istorică asupra organizării avocaturii în […citește mai mult]