Comunicatul Baroului Vrancea cu privire la ședința C.S.M. din data de 4 iunie 2020

Comunicatul Baroului Vrancea cu privire la ședința C.S.M. din data de 4 iunie 2020

16 iunie 2020

COMUNICAT

Consiliul Baroului Vrancea a luat act de hotărârea din data de 04.06.2020 a Consiliului Superior al Magistraturii, prin care s-a decis admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale formulate de doamna judecător Georgiana-Livia Ştefan, din cadrul Tribunalului Iaşi.

Baroul Vrancea regretă producerea unui asemenea incident, care poate afecta negativ colaborarea instituţională ce trebuie să caracterizeze cele două profesii juridice.

Suntem convinși ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii înţeleg pe deplin rolul avocatului în societate şi de partener indispensabil în înfăptuirea actului de justiţie.

Baroul Vrancea a avut întotdeauna un bun dialog interprofesional cu instanţele din raza Curţii de Apel Galaţi și de aceea vom continua sa militam pentru respectarea Ghidului de bune practici, privind relaţia sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special cu avocaţii.

Consiliul Baroului Vrancea îşi manifestă susţinerea faţă de demersurile iniţiate de Baroul Iaşi și UNBR privind respectarea şi apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale profesiei de avocat.

Decan, av. Ioan Ioanovici