În zilele de 6 și 7 iunie 2015 Uniunea Națională a Barourilor din România (U.N.B.R.) organizează Congresul Avocaților

În zilele de 6 și 7 iunie 2015 Uniunea Națională a Barourilor din România (U.N.B.R.) organizează Congresul Avocaților

27 mai 2015

Lucrările se vor desfășura în Sala Media a Teatrului Național București, începând cu ora 9.00, conform Programului.

Congresul avocaţilor este organul suprem de conducere a profesiei de avocat și are competenţe legal reglementate prin art. 64 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

În acest cadru legal vor fi prezentate spre aprobare rapoartele anuale de activitate ale Consiliului U.N.B.R. şi ale Casei de Asigurări a Avocaţilor,  ale Comisiei de Cenzori și ale Comisiei Centrale de Disciplină, bugetul anual al U.N.B.R. si executia bugetara anuala a acestuia.

Anul acesta, Congresul are și caracter electiv, urmând să aibă loc alegerea Consiliului U.N.B.R. , a Consiliului Casei de Asigurări a Avocaţilor , a Comisiilor de cenzori ale U.N.B.R. si a Casei de Asigurari a Avocatilor  și desemnarea Comisiei Superioare de Disciplină.

La rândul său, Consiliul UNBR va alege presedintele și vicepresedinții U.N.B.R. și membrii Comisiei permanente a U.N.B.R., dintre membrii sai, avocati cu o vechime mai mare de 10 ani in profesie, pentru un mandat de 4 ani.

Pentru presă: Jurnaliștii care doresc să participe la deschiderea lucrărilor (intervalul orar 9-11)  sunt rugați să trimită, până la data de 3.06.2015,  un e-mail la adresa [email protected], in care sa precizeze numele si publicația pe care o reprezintă.