INFORMARE privind întâlnirea de lucru de la sediul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară din 11 aprilie 2022

INFORMARE privind întâlnirea de lucru de la sediul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară din 11 aprilie 2022

11 aprilie 2022

INFORMARE
privind întâlnirea de lucru de la sediul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară
11 aprilie 2022

Astăzi, 11 aprilie a.c. a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și cei ai Uniunii Naționale a Barourilor din România, la sediul ANCPI din București.

Urmare întâlnirii, informăm avocații că discuțiile din cadrul întâlnirii au vizat următoarele aspecte:

1. Conținutul ordinului prin care se permite accesul avocaților la seturile de date și modul de operare a bazei de date ANCPI, ca urmare a promulgării Legii nr. 264/2021 din luna noiembrie 2021; ordinul va fi pus în cel mai scurt timp în dezbatere publică, urmând ca după parcurgerea acestei proceduri să fie adoptat.
2. Aspecte practice privind accesul avocaților la baza de date și operațiunile la care avocații vor avea acces.
3. Garanțiile privind calitatea de avocat a utilizatorilor care vor avea acces la seturile de date, în vederea eliminării riscului ca persoanele fără drept de exercitare a profesiei de avocat să aibă acces la date.
4. Modalitățile tehnice concrete de transmitere a fluxurilor de date.
5. După intrarea în vigoare a modificărilor stabilite, organizarea de sesiuni de instruire privind accesul și operarea sistemului.

La întâlnire au participat doamna Ildikó RÁKOSI-SEIWARTH, director general al ANCPI și domnii avocați Traian BRICIU, Președintele UNBR și Sergiu STĂNILĂ, decan al Baroului Timiș și membru al Comisiei Permanente al UNBR. La pregătirea întâlnirii celor două instituții au contribuit doamna av. Anca Nicchi, decanul Baroului Harghita și domnul av. Antonio Iordan din Baroul Brăila, membru al Comisiei Permanente a UNBR.