Subiectele abordate la cea de-a VIII – a ediție a Conferinței „Ziua Profesiilor Liberale din România“

Subiectele abordate la cea de-a VIII – a ediție a Conferinței „Ziua Profesiilor Liberale din România“

17 noiembrie 2015

La data de 5 noiembrie a avut loc, la București, cea de-a VIII – a ediție a Conferinței „ Ziua Profesiilor Liberale din România “.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR). Tematica s-a axat pe subiectul “ Reglementare versus dereglementare “, scopul conferinței fiind acela de a stimula unificarea și dezvoltarea sectorului socio – economic al profesiilor liberale, precum și creșterea vizibilității și solidarității lor, care să le permită să se exprime ca o voce comună, puternică la nivelul societății.

Conferința și – a propus, de asemenea, să evidențieze caracterul specific al sectorului socio – economic al profesiilor liberale a cărui importanță deosebită a fost recunoscută de către Parlamentul European prin mai multe rezoluții începând cu anul 2003, preocuparea permanentă a profesioniștilor liberali de a furniza servicii de înaltă calitate și expertiză, care să asigure o protecție cât mai bună beneficiarilor acestor servicii – clienții, pacienții și consumatorii, necesitatea ca autoritățile statului să perfecționeze cadrul juridic actual, care să creeze condiții pentru o dezvoltare ascendentă a profesiilor liberale, faptul că profesioniștii liberali muncesc mult și își asumă riscuri enorme într-o perioadă de criză când, cu toate dificultățile întâmpinate, activitatea lor a cunoscut o creștere sensibilă, reprezentând unul din cele mai dinamice motoare ale economiei. (A se vedea comunicatul UPLR cu privire la desfășurarea lucrărilor celei de a opta ediții a Conferinței ”Ziua Profesiilor Liberale din România”).

Av. Constantin Parascho, Secretar General al Uniunii Naționale a Barourilor din România, Vicepreşedinte al Comitetului pentru ţările din Europa Centrală şi de Est (PECO) din cadrul Consiliului Barourilor Europene, a vorbit despre “Reglementare versus dereglementare a profesiei de avocat în plan european“, subliniind tendințele inter-profesionalității și impactul acestora asupra profesiilor liberale din statele continentale.