APEL către barouri și formele de exercitare a profesiei de avocat. Anunț de selecție pentru proiectul european MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS

APEL către barouri și formele de exercitare a profesiei de avocat. Anunț de selecție pentru proiectul european MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS

13 iulie 2018

This project is financed with the support of the Justice Programme of the European Union.


APEL CĂTRE BAROURI ȘI FORMELE DE EXERCITARE A PROFESIEI DE AVOCAT

ANUNȚ DE SELECȚIE PENTRU PROIECTUL EUROPEAN MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS

 

Informații despre proiect

Uniunea Națională a Barourilor din România participă în calitate de partener la Proiectul MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS al cărui scop este schimbul de avocați între țările Uniunii Europene (UE) care urmărește să permită o mai mare mobilitate a avocaților în cadrul Uniunii Europene și să contribuie la dezvoltarea unei culturi judiciare europene.

Proiectul este condus de Fundația Europeană a Avocaților, în parteneriat cu barourile locale din Atena și Paris, consultanții juridici din Polonia și barourile naționale din România, Lituania, Spania și Republica Cehă. În cadrul proiectului, avocații din 7 state membre ale UE vor avea posibilitatea de a fi instruiți în străinătate în instituțiile gazdă din sectorul juridic.

Pe durata proiectului sunt prevăzute 4 perioade de schimb între avocații europeni.

Primele 2 etape de participare la program s-au desfasurat  în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, martie – iunie 2018 luând în considerare preferințele și disponibilitatea posturilor în instituțiile gazdă.

Ce-a de-a treia  etapă de schimburi va avea loc în perioada septembrie – decembrie  2018.

A patra etapă de  schimburi va avea loc în perioada ianuarie-aprilie 2019.

În aceste etape, 10 avocați romani sunt  trimiși în străinătate în instituțiile din țările participante la proiect, iar U.N.B.R. – prin instituțiile/entitățile selectate,  va găzdui 10 avocați europeni.

Durata fiecărei plasări va fi de două săptămâni, iar instituțiile gazdă din țările partenere vor fi fie barouri locale sau naționale, fie forme de exercitare a profesiei de avocat, de preferință  cu activități transfrontaliere în Europa.

Schimburile nu au niciun cost pentru instituțiile beneficiare, iar cheltuieli de deplasare, de ședere și de cazare ale avocaților participanți sunt acoperite de Comisia Europeană si parțial de avocații selectați să participe în proiect.

Informații privind procesul de selecție al instituțiilor gazdă din România pentru runda a 3 a

U.N.B.R. inițiază procesul de selectare a 2  instituții gazdă (barouri și forme de exercitare a profesiei de avocat)  pentru avocații europeni selectați în proiect dintr-un alt stat UE. 

Avocații selectați  în proiect pentru runda a 3 a care au optat pentru desfasurarea  activitatilor din proiect in Romania  sunt un avocat din Spania si unul din Polonia. CV-urile lor sunt atasate prezentului anunț.

Oferta fermă de a primi  astfel de avocați străini în schimbul de experiență  trebuie să conțină  următoarele explicații:

– În cazul barourilor – indicarea formelor de exercitare a profesiei din cadrul baroului care își manifestă intenția de a asigura condițiile pentru desfășurarea acestui schimb de experiență, indicarea domeniilor de practică  ale acestora, adresa de e-mail, telefon și persoana de contact; implicarea in mediatizarea in randul formelor de exercitare a profesiei inscrise pe Tabloul avocatilor a proiectului si facilizarea implicării formelor de exercitare a profesiei în asigurarea derulării proiectului;

– În cazul formelor de exercitare a profesiei – manifestarea intenției de  a asigura condițiile pentru desfășurarea acestui schimb de experiență, indicarea domeniilor de practică  ale societății, confirmarea asigurării unei îndrumări în limba engleză,  adresa de e-mail, telefon și persoana de contact.

Constituie un avantaj  desfășurarea unor activități transfrontaliere în Europa.

Propunerile pot fi trimise prin e-mail la următoarea adresă: unbr@unbr.ro, cu menționarea în titlul mesajului  a titlului proiectului () precum și a perioadei de schimb pentru care se exprima disponibilitatea.

Termenul limita de primire a propunerilor este  23 iulie 2018.


This project is financed with the support of the Justice Programme of the European Union.

Distribuie prin: