Concursul internațional de pledoarii pentru drepturile omului: ”LE MEMORIAL DE CAEN 2017”

Concursul internațional de pledoarii pentru drepturile omului: ”LE MEMORIAL DE CAEN 2017”

31 mai 2016

LE MEMORIAL DE CAEN 2017

CONCURSUL INTERNAŢIONAL DE PLEDOARII PENTRU DREPTURILE OMULUI

 

Memorialul pentru pace de la Caen va găzdui al 28-lea concurs de pledoarii pentru drepturile omului. Avocații din întreaga lume, indiferent de naționalitate sau vârstă, sunt invitați să se înscrie în competiție până în 4 noiembrie 2016.

Finala Le Memorial de Caen se va desfășura la începutul anului viitor, în data de 29 ianuarie 2017.

Fiecare candidat este invitat să pregătească o pledoarie asupra unui caz particular de încălcare a drepturilor omului, un caz de actualitate adus în atenția publică. Pledoaria trebuie să se încadreze în cinci pagini, fără a depăși 1700 de cuvinte. Avocații selectați pentru  etapa finala vor prezenta pledoaria oral în aproximativ 15 minute.

Regulamentul integral AICI

Zece avocați din 5 continente vor pleda în etapa finală asupra unui caz real de încălcare a drepturilor omului. Juriul, compus din personalități remarcabile dedicate apărării drepturilor omului,  vor aprecia cele mai bune discursuri pe baza criteriilor de relevanță a subiectului, soliditate a argumentului, persuasiune, sinceritate, obiectivitate, credibilitate, talent oratoric și respect pentru dimensiunea discursului.

Două categorii pe premii vor fi oferite avocaților care au avut cele mai puternice pledoarii: două premii ale juriului și un premiu acordat prin votul publicului.

Informații despre modul în care desfășurat precedenta ediție Le Memorial de Caen 2016 puteți găsi AICI