Cu ocazia sărbătoririi „Zilei Europene a Avocaților – 2017”, Comisia Permanentă a UNBR, în ședința din 24 octombrie 2017 (electronică) a decis distribuirea unui număr de 11.000 licențe de acces la site-urile de informare juridică (legislație) gratuite pentru avocați.

„Conversie audio în text” APLICAȚIE din „Tabloul național al avocaților” pusă la dispoziția avocaților gratuit, finalizată în cadrul acțiunilor
inițiate de UNBR pentru „Ziua Europeană a Avocaților - 2017” cu tema „AVOCAȚII ÎN E-VOLUȚIE”.

Ministerul Justiţiei face o prezentare cuprinzătoare a Legii pentru modificarea şi completarea Codului de procedură civilă şi a unor acte normative conexe, adoptate de Camera Deputaţilor pe data de 30.09.2014.

14 octombrie 2014

Ministerul Justiţiei face o prezentare cuprinzătoare a Legii pentru modificarea şi completarea Codului de procedură civilă şi a unor acte normative conexe, adoptate de Camera Deputaţilor pe data de 30.09.2014. În prezent, actul normativ se află la promulgare şi urmează să intre în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial. (A se vedea forma trimisă la promulgare)

Schimbările se referă în special la materia executării silite, însă sunt vizate şi multe alte dispoziţii legale menite să conducă la reducerea numărului de dosare de pe rolul instanțelor și la soluționarea cu celeritate a cauzelor.

În vederea facilitării facilitării aplicării noilor dispoziţii de la momentul intrării în vigoare, vă prezentăm detaliile noilor soluţii legislative, aşa cum au fost expuse în informarea făcută de Ministerul Justiţiei către UNBR: click AICI pentru informare.