Lansarea portalului de jurisprudență românească: www.rolii.ro

Lansarea portalului de jurisprudență românească: www.rolii.ro

15 decembrie 2015

Miercuri, 16 decembrie 2015, va fi lansat Portalul de Jurisprudenţă Românească www.rolii.ro.  Acesta reprezintă o baza de date accesibilă, care cuprinde peste 2 milioane de hotărâri judecătoreşti anonimizate, urmând ca în perioada următoare numărul acestora să ajungă la aproximativ 20.000.000. Portalul va fi un instrument de bază pentru documentarea dosarelor și accesarea precedentelor, dar și pentru unificarea practicii judiciare.

Uniunea Națională a Barourilor din România adresează felicitări tuturor participanților la realizarea acestui proiect, ce permite accesul liber și gratuit la hotărârile judecătorești și reprezintă un pas esențial pentru transparentizarea actului de justiție, dar, în primul rând, pentru democratizarea accesului la justiție.

Proiectul rolii.ro a fost realizat de Institutul Român pentru Informaţii Juridice – Romanian Legal Information Institute – ROLII în colaborare cu Consiliul Superior al Magistraturii, membru fondator şi Wolters Kluwer România, cu eforturile integrate ale organizaţiilor profesionale membre fondatoare ale ROLII – Institutul Naţional al Magistraturii, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Institutul Naţional de Pregătire Profesională a Avocaţilor, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România şi Institutul Notarial Român şi cu sprijinul Regatului Ţărilor de Jos.

Detalii privind evenimentul de lansare a portalului de jurisprudență românească www.rolii.ro se găsesc în agenda atasată.

A se citi și ”Portalul national de jurisprudenta de la Jurindex la Romanian Legal Institute Information – RoLII”, scris de avocat Adrian Toni Neacsu, membru fondator RoLII.