Baroul Harghita: Zeci de elevi în sălile de judecată, într-un maraton de procese simulate, în cadrul proiectul național FAST – Fii Avocat în Școala Ta

Baroul Harghita: Zeci de elevi în sălile de judecată, într-un maraton de procese simulate, în cadrul proiectul național FAST – Fii Avocat în Școala Ta

04 iunie 2022

ZECI DE ELEVI ÎN SĂLILE DE JUDECATĂ
într-un maraton de procese simulate
Harghita, 4 iunie 2022

PROCESE SIMULATE DESPRE VIAȚA REALĂ

Zeci de liceeni au jucat rolul de judecători, procurori, grefieri și avocați într-un maraton de procese simulate.
Judecătoria din Odorheiu Secuiesc a găzduit vineri, 3 iunie, activitățile elevilor de la Liceul Teoretic Tamási Áron, una dintre cele 17 școli din județ implicate în proiectul național FAST – Fii Avocat în Școala Ta.

Andreea Szabo, coordonatorul FAST în Harghita, a declarat că educația juridică nu este doar pentru cei care aspiră să devină avocați: Forța de argumentare a acestor tineri, pe care i-am văzut cu câtă pasiune s-au implicat în organizarea acestor procese simulate, a depășit așteptările mele. Pentru noi, acesta este cel mai bun feedback al proiectului. Cât despre susținerea colegilor noștri judecători, procurori și grefieri, nu pot spune decât că ne-a onorat și ne-a motivat să colaborăm pe mai departe.

Mă bucur că ne-au sprijinit în acest demers: Judecător Lőrincz Romeo, magistrat al secției penale a Tribunalului Harghita, magistrat Rédai Zoltán Președintele Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, magistrat Sütő Ágnes, Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc și doamna Dobrai Katalin, Prim Grefierul Judecătoriei Odorheiu Secuiesc.

Galerie foto: