Baroul Iași își exprimă dezacordul cu privire la majorarea contribuţiilor fiscale ale avocaţilor – Comunicat

Baroul Iași își exprimă dezacordul cu privire la majorarea contribuţiilor fiscale ale avocaţilor – Comunicat

13 august 2023

COMUNICAT

Având în vedere intenţia Guvernului României de a aduce modificări Codului fiscal și impactul major al unor prevederi din noile reglementări asupra profesiei de avocat, Baroul Iași își exprimă dezacordul cu privire la majorarea contribuţiilor fiscale ale avocaţilor.

Nu există niciun argument pentru care povara echilibrării bugetului de stat să fie suportată de profesiile libere, cu atât mai mult cu cât avocații sunt cel mai puțin sprijiniți prin măsurile fiscale adoptate în general de guvern.

Încă o dată, pare ca puterea executivă desconsideră profesia de avocat şi pe avocaţi, nefiind preocupată să protejeze profesiile libere.

Modificările legislative privind contribuțiile la sistemul asigurărilor sociale de sănătate nu vor aduce un beneficiu semnificativ bugetului de stat sau bugetului asigurărilor sociale de sănătate, dar vor determina mărirea consistentă a sarcinii fiscale pentru avocați.

Toată această povară injustă se va răsfrânge inevitabil și asupra cetăţenilor. Aceștia vor percepe că statul le îngrădeşte accesul la justiție, fiindu-le afectate în mod direct drepturile și libertățile constituţionale pe care avocații le apără.

După consultarea corpului profesional, conducerea Baroului Iaşi va anunţa formele de protest colectiv pe care le vor exercita avocaţii din acest barou.

Pentru Consiliul Baroului Iași
DECAN,
Av. Oana NEDA


Citește mai multe AICI