Baroul Maramureș a organizat Adunarea Generală în 11 iunie 2022

Baroul Maramureș a organizat Adunarea Generală în 11 iunie 2022

11 iunie 2022

Baroul Maramureș a organizat Adunarea Generală în 11 iunie 2022

Baroul Maramureș
Adunarea Generală
Baia Mare, 11 iunie 2022

Avocații din Baroul Maramureș și invitații de la Adunarea Generală din 11 iunie 2022

Baroul Maramureș a organizat Adunarea Generală în 11 iunie 2022.
Decanul Florin Andreicuț a evidențiat cele mai importante acțiuni din ultimul an ale baroului și implicarea avocaților în proiectele naționale FAST și Avocați pentru Refugiați.


Președintele UNBR, Traian Briciu, a fost prezent la discuții. La eveniment au mai participat: Bogdan Ilea, Secretar de Stat în Ministerul Justiției, Cristian Țâgârlaș, Președintele Comisiei Juridice din Senat, Florin Pârvu, Consul al României în Solotvino, Dorin Popescu, Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova și reprezentanți ai instituțiilor publice din Maramureș.


Florin Andreicut, Decan Baroul Maramureș; Traian Briciu, Președinte UNBR; Dorin Popescu, Președinte UARM

Președintele Traian Briciu a punctat proiectele mari inițiate de Uniunea Națională a Barourilor din România și în mod special implicarea Baroului Maramureș în acordarea sprijinului juridic și umanitar acordat refugiaților. De asemenea, a spus că UNBR va continua politica de acțiune în societate și în dezbaterile legislative și va încuraja întotdeauna implicarea avocaților în politică, pentru că aceștia asigură legătura directă dintre sistemul judiciar și cetățean.


Cristian Niculescu-Tâgârlaș, Președinte Comisia Juridică din Senat; Bogdan Ilea, Secretar de Stat MJ; Florin Andreicut, Decanul Baroului Maramureș

Bogdan Ilea a salutat demersul UNBR Fii Avocat în Școala Ta și a subliniat importanța unei prezențe mai pregnante și mai vizibile a avocatului în problemele societății. În plus, a evidențiat parteneriatul dintre Guvern și UNBR în problemele privind traficul de persoane și sprijinul acordat în perioada stării de alertă profesioniștilor afectați de pandemie.

Cristian Niculescu-Țâgârlaș, noul Președinte al Comisiei Juridice din Senatul României, a dat asigurări că există capacitatea efectivă de a face schimbările legislative utile pentru societate. În aceste demersuri, avocații au un rol esențial pentru că sunt cei care au contact direct cu problemele cetățenilor. Astfel, au competența să propună cele mai bune mecanisme legislative care să fie utile cetățeanului și eficiente pentru stat.


Dorin Popescu, Președinte UARM și avocat Ileana Sas, Asociația Glodeanca

Dorin Popescu, Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UARM), a vorbit despre eforturile pe care avocații moldoveni le-au depus în țară pentru apărarea independenței profesiei și despre reușita acestui demers care garantează cetățeanului respectarea drepturilor și libertăților fundamentale.


Florin Pârvu, Consulul României în Solotvino (dreapta)

Florin Pârvu, Consulul României la Solotvino, a spus că parteneriatul cu Baroul Maramureș și cu Uniunea Națională a Barourilor din România a făcut ca ajutorul juridic și umanitar acordat refugiaților să fie făcut la timp, prin acțiuni coordonate pentru cei aflați în suferință.


Avocat Adriana Stețca; Mihai Gherman, IPJ Maramureș; Cristian Niculescu-Tâgârlaș, Președinte Comisia Juridică din Senat; Bogdan Ilea, Secretar de Stat, Ministerul Justiției

Mihai Gherman, Șeful Inspectoratului Județean Maramureș a remarcat că așa cum presa este garantul democrației și avocatul e garantul echilibrului în toate etapele unui proces penal.