Baroul Neamț transmite că refugiații de război din Ucraina pot primi asistență juridică gratuită

Baroul Neamț transmite că refugiații de război din Ucraina pot primi asistență juridică gratuită

28 februarie 2022

AVOCAȚI PENTRU REFUGIAȚI

o campanie a Uniunii Naționale a Barourilor din România de asistență juridică și umanitară pentru refugiații din Ucraina

#AvocatipentruRefugiati

#BaroulNeamt

#DemnitatePentruRefugiati

 

BAROUL NEAMȚ: REFUGIAȚII UCRAINIENI POT PRIMI ASISTENȚĂ JURIDICĂ GRATUITĂ

Baroul Neamț transmite că refugiații de război din Ucraina pot primi asistență juridică gratuită. Totodată, la sediu Baroului se pune la dispoziție un spațiu în care se pot colecta donații în alimente și obiecte. ”BAROUL NEAMȚ ( cu adresa în Piatra Neamț, str. Anton Vorel nr. 6), prin Decan, anunță punerea la dispoziție a unei părți din sediul propriu în scopul depozitarii temporare de produse neperisabile (alimentare și de igiena), colectând donațiile avocaților și ale altor persoane dispuse să ajute în acest mod refugiații din Ucraina, în scopul redirecționării acestora către persoanele – gazda ale familiilor de refugiați.

De asemenea, anunțăm ca persoanele refugiate pot apela la sprijinul juridic al colegilor avocati, în speranța rezolvării situațiilor juridice cu care aceștia se pot confrunta, încercând să îi sprijinim, în limita competențelor, dar și a dispozițiilor legale aplicabile fiecărei situații în parte.

Solicităm sprijinul în a identifica translatori de limba rusă/ucraineană, de a ne comunica disponibilitatea lor de a intermedia comunicarea în consultații juridice/proceduri judiciare urgente, precum și datele acestora de contact, urmând ca în caz de nevoie sa apelăm imediat la dumnealor”, a anunțat avocata Anca Sandu, decanul Baroului Neamț.

Date de contact :

BAROUL NEAMȚ

Tel : 0233212286, fax : 0233212286

Mail : [email protected]

Program : luni – vineri, 08.00 – 16.00

sursa: tvneamt.ro

LINK: https://tvmneamt.ro/baroul-neamt-refugiatii-ucrainieni-pot-primi-asistenta-juridica-gratis/