COMUNICAT privind ședința Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România din zilele de 11 – 12 mai care s-a desfășurat la Sibiu

COMUNICAT privind ședința Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România din zilele de 11 – 12 mai care s-a desfășurat la Sibiu

23 mai 2018

Potrivit comunicării făcută în ședința Consiliului UNBR din 16-17 februarie a.c. Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România s-a întrunit în ședință ordinară la Sibiu în perioada 11-12 mai a.c.

Cu același prilej, Comisia Permanentă a invitat la o întâlnire de lucru conducerile barourilor și a filialelor Casei de Asigurări a Avocaților Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu.

În cadrul întâlnirii de lucru, s-au abordat și s-au analizat următoarele problematici:

Aspecte privind dinamica structurii de vârstă a profesiei în perioada 2010-2017.
Evoluția generală a profesiei în perioada 2011-2018.
Implicarea Barourilor în activitățile de formare profesională a avocaților (2007 – 2018). Evidența participării avocaților la acțiunile de formare profesională. Propuneri. Conlucrarea cu I.N.P.P.A. și centrele teritoriale ale I.N.P.P.A.
Impactul noilor reglementări privind Casa de Asigurări a Avocaților. Aplicarea programelor informatice in sistemul CAA si a noilor politici contabile. Conlucrarea dintre Consiliile Barourilor și Consiliile de administrație ale Filialelor CAA. Realități și propuneri

La 12 mai, membrii Comisiei Permanente și invitații au participat la o manifestare organizate de Baroul Sibiu și Biblioteca Județeană Astra Sibiu, pentru celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, prin evocarea împlinirilor înfăptuite de avocații din zona Sibiului.

În cadrul manifestării au susținut prezentări: domnul Silviu Borș, Directorul Bibliotecii Astra, domnul profesor Alexiu Tatu, directorul Arhivelor Statului, sucursala Sibiu și domnul profesor Tiberiu Costăchescu de la Facultatea de Filologie a Universității din Sibiu.

COMISIA PERMANENTĂ A UNBR