Comunicatul Baroului Brăila cu privire la decizia de apărare a reputației adoptate în ședința C.S.M. din data de 4 iunie 2020

Comunicatul Baroului Brăila cu privire la decizia de apărare a reputației adoptate în ședința C.S.M. din data de 4 iunie 2020

11 iunie 2020

Baroul Braila prin Consiliul Baroului isi manifesta suportul si sustinerea fata de  pozitia exprimata de Comisia Permanenta a UNBR din data de 08-06-2020 referitor la Comunicatul CSM din 04 iunie 2020.

Constatam cu dezamagire ca C.S.M.  a apreciat ca fiind necesara adoptarea unei hotarari de reparare a reputatiei magistratului si a incriminat luarile de pozitiei si ingrijorarile exprimate de UNBR si anumite Barouri in legatura cu evenimentul petrecut la Tribunalul Iasi in 25 februarie 2020, referitor la modalitatea prin care un magistrat a dispus aplicarea, cu depasirea cadrului legal,  a unor dispozitii procesuale, cu consecinte care au avut un efect emotional puternic ce au depasit sfera stricta a cadrului procesual in care s-au manifestat.

Demersul UNBR a avut menirea de a atrage atentia asupra unor situatii care se petrec repetat in salile de judecata , fara ca multe dintre acestea sa aiba ecoul mediatic al celei petrecute la Tribunalul Iasi si care aduc atingere drepturilor fundamentale recunoscute prin lege cetățenilor si limiteaza posibilitatile reale de aparare ale avocatilor creând in final premisele unei judecati inechitabile.

In calitate de partener in actul de justitie UNBR si Barourile au obligatia de a sesiza toate situatiile de acest gen, tocmai pentru a asigura deplinatatea manifestarii drepturilor si libertatilor individuale ale justitiabililor in vederea intocmirii unui act de justitie veritabil.

DECAN,

PRUNAU EMILIAN DANIEL


Comunicatul a fost publicat pe pagina de web a Baroului Brăila și poate fi vizualizat AICI