De Ziua Avocatului Roman, Baroul Dolj a spus “Fii Avocat in Scoala Ta!”

De Ziua Avocatului Roman, Baroul Dolj a spus “Fii Avocat in Scoala Ta!”

26 iunie 2023

De Ziua Avocatului Roman, Baroul Dolj a spus “Fii Avocat in Scoala Ta!”

De Ziua Avocatului Roman, Baroul Dolj a spus “Fii Avocat in Scoala Ta!

În cadrul evenimentelor prilejuite de Ziua Avocatului Român, sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie, Baroul Dolj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, reprezentat de către doamna inspector Marinela Dumitrescu și Curtea de Apel Craiova, reprezentată de vicepreședinte, judecator Cosmin Mitrache si președintele Secției Penale, judecator Cristina Crăciunoiu, a organizat o sesiune de procese simulate, în care locurile judecătorilor, avocaților, procurorului, grefierului și al părților au fost luate de către elevii Liceului „Voltaire” si Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova, coordonați de către doamna director Loredana Popi.

Suportul juridic a fost asigurat elevilor atât de către Curtea de Apel Craiova, cât și de către Baroul Dolj, prin avocații voluntari din cadrul Proiectului “Fii Avocat in Scoala Ta!”, respectiv prodecanul Bogdan Mihaloiu,  av. Victoria Zaharescu si av. Andrei Ciocan, delegați de către decanul Dragoș Nicu.

Scenariul cauzei penale care a format obiectul procesului simulat a avut în vedere relațiile privind bullyingul, pornografia infantilă și agresiunile sexuale.

Entuziasmul și emoția pe care elevii le-au încercat la momentul în care au pășit în sălile Curții de Apel Craiova nu au afectat seriozitatea cu care aceștia si-au interpretat rolurile asumate.

Av. Marieta Soreață
Consilier al Baroului Dolj

Av. Eugen Tiițoiu,
Consilier al Baroului Dolj
Responsabil proiect „Fii avocat în școala ta!”


Integral AICI