Decanul Baroului Timiș, Avocat Sergiu Stanila: „Digitalizarea activității judiciare, a instanțelor de judecată, a parchetelor, este un proces care a început mai demult…” (interviu)

Decanul Baroului Timiș, Avocat Sergiu Stanila: „Digitalizarea activității judiciare, a instanțelor de judecată, a parchetelor, este un proces care a început mai demult…” (interviu)

31 octombrie 2021

Decanul Baroului Timiș, Avocat Sergiu Stănilă: „Digitalizarea activității judiciare, a instanțelor de judecată, a parchetelor, este un proces care a început mai demult…” (interviu)

Agenția Britanică de Știri News247WorldPress continua seria interviurilor în cadrul Project Lawyer , interviuri cu oameni și profesioniști de marca ai profesiilor juridice în vederea înțelegerii, respectului, a promovării acestei profesii.

Profesia de avocat trece prin perioade de schimbare și încercări grele astfel încât apărarea dumneavoastră depinde exclusiv de independența avocatului și a prestigiului acestei profesii.

Va invitam sa lecturați un amplu interviu cu unul dintre cei mai respectați avocați, profesor și practician al dreptului. Decanul Baroului Timiș, domnul av. dr. Sergiu Stănilă


Foto: Av. dr. Sergiu Stanila , Decanul Baroului Timiș.

1. Stimate domnule avocat dr. Sergiu Stănilă, pentru cititori cine sunteți dumneavoastră?

În foarte puține cuvinte șîntr-o ordine oarecum cronologică, sunt avocat, membru al Baroului Timiș și lector universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara.
2. Sunteți Decanul Baroului Timiș, un Barou important numeric, dar șraportat la activitatea desfășurată. Ce ați implementat în timpul managementului dumneavoastră?

Așa este, sunt Decanul în exercițiu al Baroului Timișîncepând cu anul 2016. Am fost ales în această demnitate, candidând sub sloganul Un barou al avocaților pentru avocațiÎn acest sens, am implementat mai multe proiecte, al căror scop a fost facilitarea desfășurării activității profesionale a avocatului, asigurarea accesului la sursa de informație necesară activității profesionale, schimbarea mentalității de abordare în relația avocat – organele profesiei și invers, o mai eficientă relație de colaborare profesională între corpul profesional al avocaților și ceilalți profesioniști și specialiști care participă la înfăptuirea actului de justiție, în special judecători, procurori, îmbunătățirea imaginii corpului profesional al avocaților în rândul opiniei publice. Tot în foarte puține cuvinte, aș putea enumera și exemplifica conferințele profesionale organizate anual de Baroul Timiș începând cu anul 2017, de o înaltă calitate științifică, cu participarea unor importanți teoreticieni și practicieni ai sistemului de drept românesc, realizarea și modernizarea website-ului baroului, realizarea unei platforme interne de comunicare între avocați (care asigură avocatului posibilitatea de a interacționa cu organele de gestionare a profesiei de avocat foarte rapid, prin mijloace de comunicare electronică, online, în ceea ce privește transmiterea și recepționarea înscrisurilor, plata cotelor și contribuțiilor legale, votarea în cadrul adunărilor generale [… citește mai mult]