INFORMARE privind conferința “How to handle cross-border child abduction procedures? Return decisions, non-return decisions and their enforcement with a view to the Brussels II ter Regulation” organizată la Varșovia la 6 aprilie 2022

INFORMARE privind conferința “How to handle cross-border child abduction procedures? Return decisions, non-return decisions and their enforcement with a view to the Brussels II ter Regulation” organizată la Varșovia la 6 aprilie 2022

11 aprilie 2022

INFORMARE

privind conferința “How to handle cross-border child abduction procedures? Return decisions, non-return decisions and their enforcement with a view to the Brussels II ter Regulation” organizată la Varșovia la 6 aprilie 2022

La conferința “How to handle cross-border child abduction procedures? Return decisions, non-return decisions and their enforcement with a view to the Brussels II ter Regulation” organizată în cadrul proiectului  cu finanțare europeană „Cross border family matters” s-au înscris 30 de avocați care au solicitat prezența fizică și 1 (un) avocat care a solicitat să participe online.

Până la finalizarea înscrierilor, 1 (un) avocat (din Baroul București) a anunțat că renunță la înscriere.

Toate cererile de înscriere depuse de avocații interesați au fost acceptate pentru participare fizică sau online, în funcție de opțiunile exprimate de avocați.

Cei 29 de avocați care au solicitat să participe fizic sunt avocați înscriși în barourile din România, după cum urmează:

1 avocat din Baroul Argeș

1 avocat din Baroul Bihor

1 avocat din Baroul Brașov

17 avocați din Baroul București

1 avocat din Baroul Dâmbovița

1 avocat din Baroul Galați

4 avocați din Baroul Iași

1 avocat din Baroul Neamț

1 avocat din Baroul Sălaj

1 avocat din Baroul Tulcea

A depus cerere de înscriere pentru participare online 1 avocat din Baroul Brașov.

La conferință au fost prezenți fizic 27 de avocați din Barourile Argeș, Bihor, Brașov, București, Dâmbovița, Galați, Iași, Neamț, Sălaj, Tulcea. Doi (2) avocați din Baroul București a căror cerere de înscriere privind participarea fizică a fost acceptată nu au mai dat curs deplasării la Varșovia. Un avocat din Baroul Brașov a fost prezent online.

Costurile privind participarea, deplasarea și mesele pe durata conferinței au fost suportate din bugetul proiectului Cross border family matters, cu respectarea limitelor bugetare impuse de acesta.

Avocații români prezenți la conferință s-au arătat interesați de redactarea unei posibile cărți/manual de interpretare/ opinii juridice pe subiectul relațiilor transfrontaliere de dreptul familiei, mai ales având în vedere că piața de carte juridică pe acest domeniu nu oferă foarte multe alternative. Un astfel de demers ar trebui însă materializat până la intrarea în vigoare a noului Regulament EU în domeniu, respectiv 01 august 2022.