Întrevedere între reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din Romania și E.S. Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România

Întrevedere între reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din Romania și E.S. Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România

31 octombrie 2023

În data de 30 octombrie 2023 a avut loc o întrevedere între reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din Romania și E.S. Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România.
UNBR a fost reprezentată de dl. Daniel Fenechiu, Vicepreședinte UNBR și senator, dl. Cristian Niculescu Ţâgârlaş, membru al Consiliului UNBR și Președinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului Parlamentului României și dl. Florin Andreicuț, Decanul Baroului Maramureș. La întâlnire a participat și domnul Constantin Damov, Președintele Asociației pentru dezvoltarea relațiilor economice și culturale între România și Taiwan (ROTA).

Participanții la întâlnire au evocat acțiunile avocaților români pentru sprijinirea locuitorilor din țara vecină încă din primele zile ale conflictului.

E.S. Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România a subliniat necesitatea calificării Rusiei ca stat sponsor al terorismului și a regimului rus drept regim terorist. Ambasadorul Ucrainei a exprimat mulțumiri pentru sprijinul multilateral al României și a remarcat importanța continuării sprijinului multidimensional Ucrainei în scopul înfrângerii agresorului rus.

În calitatea lor de membri ai Senatului României, dl. Cătălin-Daniel Fenechiu și dl. Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaș au confirmat sprijinul ferm al României privind integrarea europeană și euro-atlantică a Ucrainei, precum și disponibilitatea părții române de a sprijini în continuare Ucraina în lupta împotriva agresiunii armate ruse. Au fost de asemenea avansate propuneri pentru consolidarea cooperării dintre Parlamentele României și Ucrainei, în special la nivelul de comisii parlamentare.