INVITAȚIE DE PARTICIPARE la selecția a 20 participanți la conferința finală din cadrul proiectului Cross-border familiy matters cu tema “EU-third country aspects of parental responsibility, child abduction and maintenance matters”, care va avea loc la 13 decembrie 2022 la Cracovia, Polonia

INVITAȚIE DE PARTICIPARE la selecția a 20 participanți la conferința finală din cadrul proiectului Cross-border familiy matters cu tema “EU-third country aspects of parental responsibility, child abduction and maintenance matters”, care va avea loc la 13 decembrie 2022 la Cracovia, Polonia

14 noiembrie 2022

INVITAȚIE DE PARTICIPARE la selecția a 20 participanți la conferința finală din cadrul proiectului Cross-border family matters – “EU-third country aspects of parental responsibility, child abduction and maintenance matters”, care va avea loc la 13 decembrie 2022 la Cracovia

Uniunea Națională a Barourilor din România are calitatea de partener, alături de EIPA Luxembourg – European Centre for Judges and Lawyers (ECJL) și The National School of Judiciary and Public Prosecution (Krajowa Szkola Sądownictwa i Prokuratury – KSSIP) în proiectul Cross-border Family Matters: A tour de table of good practices – proiect finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul urmărește să ofere instruire practică cu privire la cele două instrumente principale ale dreptului familiei al în UE: Regulamentul Bruxelles II bis și Regulamentul privind întreținerea. Proiectul se va axa, în special, pe cele trei teme majore ale litigiilor transfrontaliere ale dreptului familiei în UE care implică copiii, responsabilitatea părintească, răpirea copiilor și întreținerea familiei.

La 13 decembrie a.c., va avea loc conferința finală , ce va fi organizată la Cracovia.

Programul preliminar al evenimentului poate fi descărcat AICI.

UNBR are alocate pentru acest eveniment 20 de locuri.

Totodată, informăm avocații că în cadrul proiectului au fost dezvoltate trei module suplimentare cu studii de caz în dreptul european al familiei. Acestea vor putea fi consultate în platforma e-learning dezvoltată de EIPA pentru acest proiect. 

Invităm avocații interesați să își depună candidatura pentru a fi selectați la adresa de email [email protected]

Cerințe:

– candidatul trebuie să fie avocat, cu drept de exercitare a profesiei; avocații stagiari nu sunt excluși din această procedură; cu toate acestea vor avea un avantaj persoanele care justifică implicarea profesională în domeniul de referință al proiectului;

– participarea anterioară ca expert sau cursant în proiecte derulate de UNBR, barouri și INPPA reprezintă un avantaj;

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 18 noiembrie 2022.

Scrisoarea de intenție (cu atașarea înscrisurilor pe care le veți considerați relevante) va fi întocmită într-un singur document, format PDF, care se va transmite la adresa de mail [email protected] cu menționarea în corespondență a faptului că se comunică de către avocați „candidatura în cadrul proiectului Cross-border Family Matters”.

Candidații selectați vor primi informare prin mail cu linkul la care se vor înregistra la eveniment, ca participant avocat, selectat de UNBR.

Persoana de contact în cadrul UNBR: doamna Veronica Morecuț, șef serviciu relații internaționale, tel.: 021/3134875, 0771760079.