La 11 noiembrie 2023 a avut loc festivitatea de predare a mandatului vechiului Consiliu de Administrație al Casei de Asigurări a Avocaților către noul Consiliu CAA

La 11 noiembrie 2023 a avut loc festivitatea de predare a mandatului vechiului Consiliu de Administrație al Casei de Asigurări a Avocaților către noul Consiliu CAA

14 noiembrie 2023

La 11 noiembrie 2023 a avut loc festivitatea de predare a mandatului vechiului Consiliu de Administrație al Casei de Asigurări a Avocaților către noul Consiliu CAA.

Membrii Consiliului CAA care au asigurat conducerea sistemului de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților în mandatul 2019-2023 sunt:
– Av. Mihăiță Bubatu, Baroul Olt – Președintele Consiliului de Administrație al CAA
– Av. Constantin Cojan, Baroul Alba – Vicepreședintele Consiliului de Administrație al CAA
– Av. Maria Uțescu Maria, Baroul Dolj, Av. Cristina Gheorghe, Baroul Brașov, Av. Florin Petroșel, Baroul București, av. Gheorghe Grigore, Baroul Buzău, și av. Paul Mihai Neamț, Baroul Cluj – consilieri ai Consiliului de Administrație al CAA.

Au fost prezentate cele mai importante realizări ale Consiliului CAA în mandatul încheiat: creșterea ratei de finanțare de la 70,92% în anul 2019 la 94,42% în prezent, continuarea informatizării sistemului și introducerea unui mod de lucru unitar la toate filialele CAA, creșterea valorii punctului de pensie, creșterea corelată a tuturor indicatorilor sistemului, extinderea Complexului Balnear și de Recuperare de la Techirghiol, demararea proiectării noului complex balnear de la Techirghiol, introducerea contribuției facultative.

Avocații prezenți la eveniment au mulțumit membrilor Consiliului de Administrație al CAA care și-au încheiat mandatul pentru activitatea depusă în cei 4 ani în care nu au lipsit provocările: pandemie, criză economică, protestele magistraților.

Membrii noului Consiliu de Administrație al CAA care vor asigura conducerea sistemului de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților în mandatul 2023-2027 sunt:
– Av. Mihăiță Bubatu, Baroul Olt – Președintele Consiliului de Administrație al CAA
– Av. Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș, Baroul Maramureș – Vicepreședintele Consiliului de Administrație al CAA
– Av. Silvana-Mihaela Racoviceanu, av. Julia Zorkoczy și av. Florin-Norocel Petroșel din Baroul București, av. Gabriel-Cornel Grigore, Baroul Constanța, av. Claudiu-Ovidiu Drăgănoiu, Baroul Ialomița, av. Sorin-Dumitru Rusu, Baroul Suceava și av. Stanca-Ioana Gidro, Baroul Cluj – consilieri ai Consiliului de Administrație al CAA.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind:
– așteptările avocaților, atât cu privire la cuantumul pensiilor în sistemul CAA, cât și la cuantumul contribuției de asigurări sociale
– îmbunătățirea colectării contribuțiilor, creșterea disciplinei financiare, sporirea randamentului investițiilor prin aplicarea unei strategii de investire diversificată
– asigurarea unei sustenabilități durabile a sistemului prin creșterea ratei de finanțare la 100%

La eveniment, UNBR a fost reprezentată de domnul av. Daniel Fenechiu, Vicepreședinte al UNBR care a mulțumit membrilor vechiului Consiliului CAA pentru activitatea din ultimii 4 ani și a urat succes și inspirație noului Consiliu al CAA.


Galerie foto: