Proiectul de educația juridică se extinde la nivelul universităților

Proiectul de educația juridică se extinde la nivelul universităților

06 februarie 2024

Proiectul de educația juridică se extinde la nivelul universităților

Uniunea Națională a Barourilor din România a găzduit astăzi, 6 februarie 2024, prima reuniune comună de lucru din acest an a Comitetului de monitorizare și a Grupului tehnic privind educația juridică în școli și universități. Reprezentanții instituțiilor partenere în Protocolul privind educația juridică – Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România – au marcat astfel începutul unei noi etape în dezvoltarea proiectului la nivel național și local.

În cadrul reuniunii, participanții au stabilit planul de acțiuni pentru anul 2024 și extinderea proiectului și la nivelul universităților, un demers care lărgește aria educației juridice la nivelul tinerilor, prin consolidarea cunoștințelor juridice și orientarea acestora către viitoarele profesii.

Cei șase parteneri instituționali își propun să continue dezvoltarea proiectului de educație juridică prin campanii tematice pe subiecte de interes juridic pentru tineri, forumuri de dezbateri și evenimente interactive.

Următoarea întâlnire de lucru va avea loc în 23 mai și va fi găzduită de Ministerul Justiției.


Galerie foto: