Proiectul e-FILIT: APEL LA CANDIDATURI

Proiectul e-FILIT: APEL LA CANDIDATURI

09 februarie 2024

APEL LA CANDIDATURI

e-FILIT – For the improved implementation of EU law and the use of information and communication technology (ICT) systems in the fields of EU judicial cooperation through interprofessional training

Proiectul eFILIT de doi ani, programat între 8 ianuarie 2024 și 7 ianuarie 2026, folosește o abordare de învățare mixtă pentru a consolida aplicarea instrumentelor legislative ale UE în domeniul civil, comercial și al dreptului familiei. Acesta subliniază importanța instrumentelor digitale, încurajează dialogul dintre profesioniștii din domeniul juridic din medii diverse și încurajează cooperarea transfrontalieră în procedurile civile din întreaga Europă.

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) are calitatea de partener, alături de EIPA Luxembourg – European Centre for Judges and Lawyers (ECJL), Polish National School of Judiciary and Public Prosecution (KSSIP), European Union of Judicial Officers (UEHJ), Ecole de Formation des Barreaux (EFB), Order of Solicitors and Enforcement Agents (OSAE) și Universitatea Ovidius din Constanta (OUC)

Proiectul a debutat la 08 ianuarie 2024 si va fi implementat de parteneri pe o durată de doi ani.

Proiectul va sprijini avocații, judecătorii, executorii judecătorești și funcționarii judiciari în dezvoltarea cunoștințelor lor și dobândirea de noi competențe.

Uniunea Națională a Barourilor din România lansează apelul la candidaturi pentru selectarea unui număr de:

A. (minim) 7 avocați pentru fiecare din cele șase (6) module introductive eLearning care vor aborda principalele domenii ale cooperării judiciare a UE în materie civilă, comercială și de familie. Modulele de eLearning au drept scop formarea inițială sau perfecționarea pentru cei care nu au cunoștințe anterioare despre instrumentele de cooperare judiciară ale UE. Modulele elearning vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie 2024;

B. 7 avocați pentru tutorialul de două zile având drept obiect terminologia engleză juridică privind cooperarea judiciară a UE în chestiuni civile, comerciale și de familie (tutorial – limba engleză juridică: introducere în vocabularul, expresiile și înțelegerea instrumentelor legislative ale UE) care va avea loc la Luxemburg în perioada 19-20 martie 2024;

C. 7 avocați pentru seminarul de formare online de o zi și jumătate (formarea formatorilor) cu tema Cooperarea judiciară a UE în materie civilă și instrumentele digitale disponibile la nivelul UE. Seminarul va avea loc în perioada 16-17 aprilie 2024.

Pentru selecția participanților la evenimentele din acest apel se vor avea în vedere următoarele criterii pe care candidatul va trebui să le îndeplinească:

1. să fie avocat, cu drept de exercitare a profesiei, înscris pe tabloul avocaților ținut de cele 42 de barouri, membre ale UNBR;
2. să dovedească interesul în domeniul de referință al proiectului e-FILIT.
3. să cunoască limba engleză la un nivel mediu / avansat.
4. candidații care vor depune cereri de înscriere și vor urma sesiunile de formare online vor avea prioritate în ceea ce privește selecția la evenimentele cu prezență fizică.

Pentru toate cele 3 activități de mai sus, termenul de depunere al candidaturilor este 16 februarie a.c.

Pentru acest proiect vor fi suportate din bugetul proiectului costuri de călătorie și cazare, conform deciziilor Comisiei Europene. Participanții selectați vor fi informați cu privire la aceste costuri, individual.

Dosarul de înscriere, constând într-un singur fișier PDF, se va transmite prin email, la adresa [email protected], până cel mai târziu la 16 februarie a.c., cu mențiunea candidatura proiect e-FILIT.

Pentru mai multe detalii persoana de contact din cadrul UNBR este dna Veronica Morecuț, [email protected], tel: 0771760079, fax: 021/3134880.