Proiectul LawyerEx 2 – schimburi de experiență între avocații din statele membre UE

Proiectul LawyerEx 2 – schimburi de experiență între avocații din statele membre UE

21 iulie 2022

Proiectul LawyerEx 2 –  schimburi de experiență între avocații din statele membre UE

 

 

Uniunea Națională a Barourilor din România participă la proiectul LawyerEx 2 –  schimburi de experiență între avocați din statele membre UE, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană.

Uniunea Națională a Barourilor din România participă în calitate de partener la Proiectul LawyerEx 2 al cărui scop îl reprezintă schimburile de experiență între avocații din țările Uniunii Europene (UE). Proiectul urmărește să permită o mai mare mobilitate a avocaților în cadrul Uniunii Europene și să contribuie la dezvoltarea unei culturi juridice europene.

Proiectul este condus de Fundația Europeană a Avocaților (ELF), în parteneriat cu Barourile naționale din Cipru, Cehia, Italia, România, Slovacia și Spania, Baroul Avocaților din Polonia și barourile locale din Atena, Barcelona și Paris.

Pe durata proiectului (iulie 2022 – aprilie 2025), avocații din 10 state membre ale UE (tineri avocați cu experiență profesională de până la 7 ani) vor avea posibilitatea de a fi instruiți în instituții gazdă din sectorul juridic.

Sunt prevăzute 6 perioade în care se vor organiza schimburi de experiențe între avocații europeni. UNBR și-a asumat în acest proiect că va trimite 10 avocați și va găzdui 10 avocați în aceste schimburi de experiență.

Durata fiecărei etape de schimb de experiență va fi de 10 zile lucrătoare (2 săptămâni) iar instituțiile-gazdă din țările partenere vor fi societăți de avocatură cu activitate transfrontalieră pe teritoriul Europei sau barourile locale ori asociațiile naționale de barouri.

Limba oficială a proiectului este limba engleză.

Ghidul practic al proiectului LawyerEx 2 poate fi consultat în limba engleză AICI

Depunerea candidaturilor presupune că persoanele interesate sunt de acord cu termenii și condițiile ELF privind protecția datelor personale.