Tematici abordate în cadrul Conferinţei pe teme juridice “Ziua românească”, la Ambasada României din Viena

Tematici abordate în cadrul Conferinţei pe teme juridice “Ziua românească”, la Ambasada României din Viena

26 iunie 2014

“Prin instrumentalizarea Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare, România oferă un model de asigurare a publicităţii şi a priorităţii în caz de executare silită a ipotecilor mobiliare şi a altor categorii de acte juridice”.

Directorul General al Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare (AEGRM) al operatorului Uniunea Naţională a Barourilor din România, av. Ion Scăunaşu, a luat parte, la data de 23 iunie 2014, la sediul Ambasadei Românei din Viena, la conferinţa pe teme juridice intitulată “Ziua românească”.

În cadrul acestei manifestări, reprezentantul UNBR a prezentat instituţia Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare, activitatea operatorului UNBR în domeniu şi atribuţiile Autorităţii de Supraveghere a AEGRM şi ale Corpului operatorilor AEGRM. Participanţii, printre care s-au numărat şi ES doamna Silvia Davidoiu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Austria, şi ES domnul Dr. Michael Schwarzinger, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Austria în România, dar şi numeroşi oameni de afaceri şi profesionişti ai dreptului cu interese în România, au apreciat modul în care instituţia Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare asigură garantarea obligaţiilor civile şi comerciale în ţara noastră. Prin instrumentalizarea Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare, România oferă un model de asigurare a publicităţii şi a priorităţii în caz de executare silită a ipotecilor mobiliare şi a altor categorii de acte juridice.

Alte discuţii au avut ca obiect titlul executoriu european si titlurile executorii emise in baza Convenţiei de la Lugano, activitatea notarială în contextul noului Cod civil din România, precum şi alegerea legii aplicabile şi a instanţei competente în raporturile dintre profesionişti.