UNBR informează: Protocolul tripartit privind onorariile avocațiale din oficiu. A patra rundă de negociere

UNBR informează: Protocolul tripartit privind onorariile avocațiale din oficiu. A patra rundă de negociere

10 ianuarie 2024

Marți, 9 Ianuarie 2024, la sediul Ministerului Justiției a avut loc a patra întâlnire între reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România, ai Ministerului Justiției și, respectiv, ai Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, având drept scop actualizarea și modificarea PROTOCOLULUI privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență juridică în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală nr. 36290/17.06.2022, nr. 1599/C/17.06.2022 și nr. 173-AUT-2022/17.06.2022, semnat de Ministerul Justiției, Ministerul Public – Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România.

Au fost continuate discuțiile în legătură cu propunerile avansate de UNBR, acestea fiind în mare măsură integrate în textul Protocolului.

Următoarea întâlnire este stabilită pentru data de 15.01.2024, dată la care părțile urmează să agreeze forma finală a Protocolului.

Din delegația Uniunii Naționale a Barourilor din România condusă de Domnul Avocat Traian C. Briciu, Președintele UNBR, au făcut parte Domnul Avocat Sergiu I. Stănilă, Vicepreședinte UNBR, Coordonatorul Departamentului de Coordonare a Asistenței Judiciare și, respectiv, Domnul Avocat George Moloman, membru al Consiliului UNBR.