UNBR informează: Protocolul tripartit privind onorariile avocațiale din oficiu. A treia rundă de negociere

UNBR informează: Protocolul tripartit privind onorariile avocațiale din oficiu. A treia rundă de negociere

20 decembrie 2023

Marți, 19 Decembrie 2023, la sediul Ministerului Justiției a avut loc a treia întâlnire între reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România, ai Ministerului Justiției și, respectiv, ai Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, având drept scop actualizarea și modificarea PROTOCOLULUI privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență juridică în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală nr. 36290/17.06.2022, nr. 1599/C/17.06.2022 și nr. 173-AUT-2022/17.06.2022, semnat de Ministerul Justiției, Ministerul Public – Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România.

Au fost continuate discuțiile în legătură cu propunerile avansate de UNBR, mare parte dintre acestea, rezultate din practică, fiind acceptate de toți partenerii prezenți. Anumite propuneri de modificare, care sunt de natură a genera un impact bugetar, au rămas a fi analizate pentru următoarea întâlnire, în vederea implementării lor.

Următoarea întâlnire este stabilită pentru data de 09.01.2024.

Din delegația Uniunii Naționale a Barourilor din România condusă de Domnul Avocat Traian C. Briciu, Președintele UNBR, au făcut parte Domnul Avocat Sergiu I. Stănilă, Vicepreședinte UNBR, Coordonatorul Departamentului de Coordonare a Asistenței Judiciare, Doamna Avocat Emanuela Antonescu, membru al Comisiei Permanente a UNBR și, respectiv, Domnul Avocat George Moloman, membru al Consiliului UNBR.