Campania UNBR împotriva impunerii CASS neplafonat profesiilor liberale: acțiuni și intervenții în mass media

Campania UNBR împotriva impunerii CASS neplafonat profesiilor liberale: acțiuni și intervenții în mass media

24 august 2023

CAMPANIA UNBR ÎMPOTRIVA IMPUNERII CASS NEPLAFONAT PROFESIILOR LIBERALE: ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ÎN MASS MEDIA

 

Descarcă PDF: Memoriul înaintat de UNBR Primului Ministru, Ministerului Finanțelor și Președintelui Senatului României privind „Riscurile supraimpozitării profesiilor liberale prin proiectul de Ordonanță al Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal”

Descarcă PDF: Memoriul înaintat de UNBR Ministrului Justiției cu solicitarea de a nu aviza favorabil orice propunere de lege care ar conduce la creșterea nejustificată a sarcinii fiscale a avocatului

La 31 iulie 2023, UNBR s-a sesizat de apariția în spațiul public a proiectului de Ordonanță al Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și alte măsuri financiar-fiscale, conform căruia veniturile din activități independente ar urma să fie supuse plății cotei CASS de 10% la o bază neplafonată, calculată la venitul realizat. În aceeași zi, UNBR a inițiat o campanie pentru a aduce toate argumentele în vederea menținerii cotei CASS la nivel actual.

1 august 2023, Comisia Permanentă a UNBR s-a întrunit în regim de urgență pentru a analiza proiectul de Ordonanță al Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și alte măsuri financiar-fiscale, conform căruia veniturile din activități independente ar urma să fie supuse plății cotei CASS de 10% la o bază neplafonată, calculată la venitul realizat, ceea ce ar fi de natură să conducă la o dublare a sarcinii fiscale sau chiar să conducă la o multiplicare și mai accentuată. În aceeași ședință, Comisia Permanentă a stabilit și măsurile necesare pentru a contracara prin toate mijloacele legale adoptarea unor astfel de modificări ale codului fiscal, de natură să aducă perturbări grave în activitatea profesiilor liberale. S-au inițiat demersuri pentru analizarea de către experți a impactului real al dispozițiilor din proiectul de ordonanță care vizează avocații, pentru o argumentare detaliată a poziției UNBR împotriva acestor modificări fiscale, precum și demersuri pentru conlucrarea cu celelalte profesii liberale în vederea adoptării unei poziții comune în sensul respingerii acestei posibile agresiuni fiscale asupra acestor profesii.

2 august 2023: a avut loc întâlnirea reprezentanților profesiilor liberale (în care UNBR este reprezentată de domnii Vicepreședinți UNBR av. Ion Dragne și av. Daniel Fenechiu) cu Dl Marcel-Ioan Boloș, ministrul Finanțelor Publice, relativ la informațiile publice în legătură cu proiectul de Ordonanța de Urgentă privind modificarea și completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal și alte măsuri financiar-fiscale. UPLR denunță faptul că eliminarea plafonării contribuției de asigurări sociale de sănătate și preconizata introducere a plății în sistem real la întregul venit, fără plafon – care practic dublează sarcina fiscală, precum și eliminarea deductibilității cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5%, sunt măsuri care descurajează profesiile liberale, cu consecințe asupra calității serviciilor oferite și costurilor acestora.

Ministrul Finanțelor Publice și-a manifestat întreaga deschidere fata de argumentele UPLR, opinând pentru stabilirea unui plafon rezonabil la contribuția de asigurări sociale de sănătate.

4 august 2023: UNBR a înaintat Primului Ministru, Ministerului Finanțelor și Președintelui Senatului României memoriul privind „Riscurile supraimpozitării profesiilor liberale prin proiectul de Ordonanță al Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal”, solicitând Guvernului să mențină reglementarea actuală a contribuției de asigurări sociale de sănătate. Conform memoriului, această modificare reprezintă expresia unei flagrante inechități sociale, discriminând în mod nejustificat categorii de contribuabili aflate în situații similare, având în vedere disproporționalitatea măsurii în raport de natura contraprestației și lipsa egalității de tratament a asiguraților prin raportare la sursa veniturilor. Modificarea propusă contravine rațiunilor de modificare a altor reglementări în materia asigurărilor sociale de sănătate întrucât, pentru asigurarea acelorași riscuri, contribuțiile obligatorii diferă, după apartenența la o anumită categorie profesională. Pe de altă parte, prin excluderea profesiilor liberale din categoria persoanelor care plătesc CASS în funcție de plafonul aplicabil stabilit de lege, sunt încălcate o serie de drepturi de natură constituțională, iar măsurile propuse sunt contrare reglementarilor și direcțiilor de acțiune europene și jurisprudenței formate pe baza acestora.

Prin același memoriu, UNBR a solicitat păstrarea regimului juridic de contribuție al CASS, întrucât, la nivel european, CASS nu este un impozit, ci o contribuție, ceea ce implică existența unei contra-prestații echivalente; în mod implicit această diferențiere înseamnă că nu poate avea un caracter excesiv cum ar rezulta în urma eliminării plafonului.

12 august 2023:  Baroul București emite un comunicat de presă prin care informează despre decizia fermă de a uza de toate demersurile și remediile legale că, neexcluzând ample acțiuni de protest si chiar o greva generală,  în urma menținerii poziției Guvernului de a impune profesiile liberale cu C.A.S.S în sistem real, neplafonat, după două săptămâni de de dialog și mai multe memorii și puncte de vedere transmise de UNBR si UPLR

13 – 17 august 2023: toate celelalte barouri au emis comunicate prin care protestează față de intenția Guvernului României de a majora nejustificat și discriminatoriu sarcina fiscală a avocaților. Comunicatele Barourilor pot fi accesate pe pagina special creată pe site-ul UNBR.

13 august 2023: Președintele UNBR, Traian Briciu, intervine în cadrul emisiunii Focus (difuzată pe 15.08.2023) la Prima TV: Această gaură bugetară sau dificultate bugetare se încearcă acum a se acoperi, nu prin reguli echitabile, ci, în realitate, stabilind o sarcină disproporționată sub aspect fiscal de la singurii care ar putea să plătească. Ori asta nu este echitate.

Cei 18.000 de avocați din România sunt gata să iasă în stradă dacă Guvernul nu va negocia cu ei schimbarea acestor măsuri. Toate barourile din țară s-au mobilizat și au convocat adunări generale ale avocaților. Ei cer o soluție echitabilă pentru toți liberi-profesioniștii din țară, iar dacă nu ajung la o înțelegere, primul pas este protestul.(…) Săptămâna aceasta evaluăm și se poartă discuțiile care sper să-l ducă la o concluzie pozitivă, în sensul de soluție pe care o vrem echitabilă. Iar dacă nu, săptămâna următoare se vor lua în calcul eventualele forme de inițiativă pe care le avem la dispoziție. În cazul în care protestele nu vor da roade, se va ajunge la grevă generală. Avocații nu vor mai merge în instanță și mulți oameni vor primi reprezentanți din oficiu, iar asta duce la blocarea sistemului juridic.

13 august 2023: vicepreședintele UNBR, Daniel Fenechiu, intervine la B1TV, emisiunea News Pass: „Eu cred și sper că și domnul prim-ministru Ciolacu, și colegii din PSD vor înțelege că nu putem să afectăm grav, cu efecte pentru populație, activitatea prețurilor liberale, pentru că, în ultimă instanță, majorezi salariile cu 10% și nu face altceva decât să generezi, pe de o parte, inflație și pe de altă parte, să transformi anumiți români care nu vor putea să își plătească onorarii nu doar pentru avocați, și onorarii notariale, și servicii la sociolog și servicii la medicul veterinar, să se lipsească de acele servicii”

22 august 2023: UNBR a transmis Ministrului Justiției solicitarea de a nu aviza favorabil orice propunere de lege care ar conduce la creșterea nejustificată a sarcinii fiscale a avocatului, care pe lângă CASS mai plătește și TVA, contribuție de asigurări sociale, impozit pe venit și contribuții profesionale. Cu CASS neplafonat, sarcina fiscală a avocatului ar depăși semnificativ 50%, împrejurare care determina atât pauperizarea profesiei, cât și o firească creștere a onorariilor, cu consecințe asupra justițiabililor.

Ipoteza aplicării contribuției de asigurări sociale de sănătate la venitul brut, cum se vehiculează, ar însemna o dublă taxare întrucât un contributor la FNUSS ar plăti practic și contribuția contribuitorilor care activează în forma de exercitare unde deține calitatea de avocat titular sau avocat partener, în condițiile în care și aceștia sunt obligați să o plătească la venitul brut realizat.

25 august 2023: va avea loc întâlnirea între domnul av. Traian Briciu, Președinte UNBR, domnul av. Daniel Fenechiu, Vicepreședintele UNBR și doamna av. Flavia Teodosiu, membru al Comisiei Permanente a UNBR cu Avocatul Poporului, doamna Renate Weber, pentru a discuta pe tema discriminării fiscale a categoriilor de contribuitori care realizează venituri din activități independente.


MONITORIZARE APARIȚII MEDIA CASS AVOCAȚI – SELECȚIE

 

G4media, 2 august 2023
● Intenția PSD-PNL de a crește taxe și impozite, criticată de uniunea barourilor și asociația profesiilor liberale: Spoliere, discriminare fiscală Integral

Stiripesurse, 2 august 2023
● Avocații se revoltă – Planul Guvernului, ‘o inechitate socială, o discriminare nejustificată Integral

Dcnews, 2 august 2023
● Supraimpozitarea profesiilor liberale stârnește nemulțumiri printre avocați. Uniunea Națională a Barourilor se opune ferm măsurii Integral

Infoactual, 2 august 2023
● Critici dure la adresa Ordonanței austerității. Coaliția e acuzată de discriminare fiscală Integral

Economedia, 2 august 2023
Uniunea barourilor și asociația profesiilor liberale spune că supraimpozitarea avocaților reprezintă o discriminarea nejustificată în raport cu alte categorii de contribuabili Integral

Ziarulprofit, 3 august 2023
● Avocații se revoltă – Planul Guvernului, ‘o inechitate socială, o discriminare nejustificată’ Integral

Europa FM, 3 august 2023
● UNBR reacționează la informațiile potrivit cărora avocații și alte profesii liberale ar urma să fie supraimpozitate Integral

Cotidianul, 12 august 2023
● Avocații pledează pentru greva generală Integral

Știrile ProTV, 12 august 2023
● Avocații din București protestează față de mărirea CASS. Amenință cu greva generală și toate „remediile legale” Integral

Stiripesurse, 12 august 2023
● Avocații sunt gata de proteste dacă Guvernul le impune ”CASS în sistem real, neplafonat” Integral

Codfiscal.net, 12 august 2023
● Baroul București nu exclude ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală dacă Guvernul își menține poziția de a dubla sarcina fiscală a avocaților Integral

DCnews, 12 august 2023
● Baroul București amenință cu greva generala: Impunerea unui CASS neplafonat dublează sarcina fiscala a avocaților Integral

Clujust, 12 august 2023
● Baroul București anunță ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală Integral

Juridice.ro, 12 august 2023
● Baroul București nu exclude ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală dacă Guvernul își menține poziția de a dubla sarcina fiscală a avocaților – JURIDICE.ro Integral

Universul Juridic, 12 august 2023
● Baroul București nu exclude ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală împotriva impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat Integral

Economica, 12 august 2023
● Baroul București, despre ordonanța privind reforma fiscală: Impunerea unui CASS în sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaților Integral

Agerpres, 12 august 2023
● Baroul București: Impunerea unui CASS în sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaților Integral

România Liberă, 12 august 2023
● Impunerea unui CASS neplafonat va dubla sarcina fiscală a avocaților – Baroul București | România Liberă Integral

Bihor Just, 12 august 2023
● Și avocații sunt la un pas de greva generală după ce Guvernul spune că va impune un CASS în sistem real Integral

Luju, 13 august 2023
● GUVERNUL BAGĂ AVOCAȚII ÎN GREVĂ GENERALĂ – După Baroul București, țara strânge rândurile! Barourile s-au întrunit pentru a lua poziție împotriva măsurilor fiscale de supraimpozitare a avocaturii. Vicepreședintele UNBR Daniel Fenechiu: „Nu excludem o grevă generală”. Barourile amenință și acuză: „Măsura injusta și discriminatorie… Sancționează performanța în profesie… Guvernul să nu adopte proiectul… Suspendarea totală a activității serviciilor de asistență judiciară” SCRIS DE: ELENA DUMITRACHE Integral

Adevărul, 13 august 2023
● Avocații amenință cu greva generală. Motivul: taxarea mai mare prin noua reformă fiscală Integral

Hotnews, 13 august 2023
● Avocații bucureșteni amenință cu proteste și chiar o grevă generală. Ce îi nemulțumește Integral

DCnews, 13 august 2023
● Modificări fiscale: CASS în sistem real, neplafonat pentru profesiile liberale. Avocații se ridică în fața Guvernului. Avertisment de la București și Cluj Integral

Libertatea, 13 august 2023
● Avocații Din București Amenință Cu Proteste și Greva Generală Dacă Guvernul Nu Renunță La Impunerea CASS Profesiilor Liberale | Libertatea Integral

News.ro, 13 august 2023
● Avocații bucureșteni acuza că Guvernul își menține poziția de a impune profesiile liberale cu CASS raportată la venitul net, neplafonată: Anunțăm decizia fermă de a uza de toate demersurile legale, neexcluzând proteste și chiar o grevă generală Integral

Adevărul, 13 august 2023
● Un lider al Coaliției promovează revolta avocaților, care amenință cu greva generală Integral

B1TV, 13 august 2023
● Avocații amenință cu greva
Emisiune: News Pass
Realizator: Laura Chiriac
Invitați: Diana Buzoianu, USR, Anton Hadăr, lider de sindicat
Prin telefon: Roxana Catea, avocat asociat, Stratulat Albulescu

Realizator: Avocații vor să intre în grevă. Avocații din București amenință cu ample acțiuni de protest, chiar și o grevă generală. Sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul intenționează să impună profesiilor liberale un sistem CASS neplafonat. Foarte interesantă luarea de poziție a unui reprezentant al puterii. Senatorul PNL Daniel Fenechiu se raliază colegilor săi, pentru că este avocat, cere Guvernului să nu recurgă la această măsură. Haideți să vedem declarația pe care a făcut-o puțin mai devreme Daniel Fenechiu, pentru B1 TV.  Integral

Vremea Nouă, 14 august 2023
● Avocați din Moldova, inclusiv Baroul Vaslui, anunță proteste

PROTESTE… Cu veniturile amenințate de către o cotă dublată la CASS în sistem real neplafonat, avocații din Moldova anunță că iau în calcul organizarea unor proteste. Printre protestatari se numără și avocații Baroului Vaslui condus de decanul  Marian Șenchiu. Astfel, în urma consultării Decanilor Barourilor Iași, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Botoșani și Suceava și având aprobarea Consiliilor acestor Barouri, care reprezintă interesele a peste 3.800 de avocați din zona Moldovei, s-a luat decizia exprimării publice și solidar nemulțumirea față de intenția Guvernului României de a impune o cotă la CASS în sistem real neplafonat asupra veniturilor avocaților.  Integral

Ziare.com, 13 august 2023
● Avocații amenință cu proteste după decizia Guvernului de a impune CASS in sistem real, neplafonat: Nu excludem chiar o greva generala Integral

News.ro, 13 august 2023
● Daniel Fenechiu (PNL): Avocații nu spun decât că își doresc un tratament just, corect, nu își doresc schimbarea regulilor peste noapte și să fie găsiți țapi ispășitori / Boloș a fost de acord cu noi că ideea unui CASS neplafonat nu se justifică Integral

Stiripesurse, 13 august 2023
● Daniel Fenechiu (PNL) explica de ce se alătură revoltei avocaților: Își doresc un tratament just, corect – Discuții cu ministrul Marcel Boloș Integral

Clujust, 13 august 2023
● Baroul Cluj solicita Guvernului sa nu adopte proiectul care conduce la discriminarea nejustificata a avocaților Integral

Cursdeguvernare.ro, 13 august 2023
● Avocații din Baroul București amenință cu greva generală din cauza preconizatelor modificări fiscale Integral

RFI, 13 august 2023
● Avocații bucureșteni acuză Guvernul și amenință cu greva Integral

Bugetul.ro, 13 august 2023
● Sunt anunțate noi proteste! Avocații din Baroul București amenință cu greva generală: Impunerea unui CASS în sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaților Integral

Digi24HD, 13 august 2023
● Măsuri fiscale. Avocații amenință cu greva

Redactor: Avocații amenință cu greva generală dacă Executivul merge înainte cu noile măsuri fiscale în varianta apărută public. Baroul București, cel mai mare din țară, cu peste 10.000 de membri, anunța că draft-ul ordonanței cuprinde prevederi care duc la dublarea taxelor pe care avocații le vor plăti statului.  Integral

Antena 3, 13 august 2023
● Avocații amenință cu greva generală, nu vor asigurări de sănătate mai mari

Redactor: Avocații de la Baroul București amenință că vor intra în grevă generală. Sunt nemulțumiți că vor fi obligați să plătească asigurări de sănătate mai mari.

Reporter: Impunerea unui CASS în sistem real neplafonat dublează sarcina fiscală a avocaților și, practic, sancționează performanța în profesie, susțin reprezentanții Baroului București.  Integral

Q Magazine, 13 august 2023
● Avocații amenință cu greva generala. Daniel Fenechiu îi susține – Q Magazine

Impunerea unui CASS în sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaților și, practic, sancționează performanța în profesie, fără însă a oferi nimic suplimentar în sfera contraprestației sistemului de sănătate, se arată într-un comunicat al Baroului București, semnat de avocatul Ion Dragne. Integral

G4media, 13 august 2023
● Avocații din Baroul București amenință cu greva generală, nemulțumiți de noua formulă a CASS dorită de guvern Integral

Profit.ro, 13 august 2023
● Lovitură pentru Guvern. Daniel Fenechiu (PNL) se alătură revoltei avocaților: ‘Nu excludem acțiuni de protest sau chiar o grevă generală’ Integral

Capital, 13 august 2023
● Avocații din Capitală se opun noii formule de CASS și amenință cu greva generală – Capital Integral

Spot media, 13 august 2023
● Daniel Fenechiu spune că Boloș a fost de acord că un CASS neplafonat nu se justifică: Primește avocatul mai multă sănătate? Integral

Puterea, 14 august 2023
● Daniel Fenechiu (PNL) se alătură revoltei avocaților Integral

Luju, 14 august 2023
● REVOLTA AVOCAȚILOR IA AMPLOARE Crește numărul Barourilor care își exprima nemulțumirea privind intenția Guvernului de a supraimpozita profesiile liberale. Avocații avertizează cu mișcări ample de protest, inclusiv cu suspendarea serviciilor de asistenta judiciara, acuzând un atac fără precedent la adresa profesiei Scris de: George TARATA | Integral

Digi FM, 14 august 2023
● Avocații amenință cu greva generală

Redactor: Avocații amenință cu greva generală dacă Guvernul Ciolacu aprobă noile măsuri fiscale în varianta apărută public. Baroul București, cel mai mare din țară, cu peste 10.000 de membri, spune că draft-ul ordonanței cuprinde prevederi care duc la dublarea taxelor pe care avocații le vor plăti statului. Practic, acuză avocații, statul își va opri o parte mai mare din câștigurile lor, fără să ofere mai mult din punct de vedere al sistemului de asigurări de sănătate. Avocații susțin că sunt pregătiți de proteste și chiar de grevă generală, dacă Executivul nu va renunța la aceste planuri.  Integral

Europa FM, 14 august 2023
● După Baroul București, și avocații Baroului Cluj amenință cu acțiuni de protest

După Baroul București, și avocații Baroului Cluj amenință cu acțiuni de protest. Aceștia critică măsurile fiscale pregătite de Executiv. Mai exact, nu sunt de acord ca Guvernul să impună pentru profesiile liberale plata contribuțiilor de sănătate, fără a mai exista plafoane ca în prezent. Integral

Juridice.ro, 14 august 2023
Avocatii din Baroul Giurgiu isi exprima solidar protestul fata de dublarea sarcinii fiscale – JURIDICE.ro
Avocatii din zona Moldovei anunta intentia organizarii unor actiuni de protest – JURIDICE.ro
Avocatii gorjeni isi rezerva dreptul de a protesta public fata de majorarea contributiilor fiscale ale avocatilor – JURIDICE.ro
Baroul Alba respinge ferm si dezaproba intentia Guvernului de a majora contributiile fiscale ale avocatilor – JURIDICE.ro
Baroul Ilfov isi rezerva dreptul de a protesta fata de dublarea sarcinii fiscale a avocatilor – JURIDICE.ro
Baroul Olt isi rezerva dreptul de a protesta fata de introducerea unui sistem real de impunere a avocatilor in privinta contributiei CASS – JURIDICE.ro
Baroul Prahova dezavueaza in mod vehement initiativa Guvernului de a impune profesiilor liberale plata cotei CASS in sistem real – JURIDICE.ro
Baroul Timis dezavueaza ferm orice modificare legislativa care dubleaza sarcina fiscala a avocatilor – JURIDICE.ro
Baroul Cluj dezaproba vehement propunerile de masuri fiscale prin care Guvernul tinde sa impuna profesiilor liberale plata cotei CASS in sistem real – JURIDICE.ro
Baroul Iasi isi exprima dezacordul cu privire la majorarea contributiilor fiscale ale avocatilor – JURIDICE.ro

Baroul Maramures nu este de acord cu supraimpozitarea avocatilor – JURIDICE.ro

Cotidianul, 14 august 2023
● Avocații amenință cu suspendarea activității Integral

Cetățeanul, 14 august 2023
● Avocații amenință cu greva: Sistemul judiciar ar putea fi blocat! Integral

TVR, 14 august 2023
● Avocații amenință cu suspendarea totală a activității, nemulțumiți de prevederile cuprinse în măsurile fiscale anunțate de Guvern

Scandalul anului se extinde în Justiție. După anunțarea măsurilor din sistemul bugetar, avocații amenință cu suspendarea totală a activității. Avocații critică măsurile fiscale pe care Guvernul intenționează să le adopte în privința reglementării fiscale a activității profesiilor liberale. Integral

Realitatea, 14 august 2023
● Alertă în lumea justiției – Avocații se pregătesc de grevă generală, revoltați de noile măsuri fiscale Integral

Euronews, 14 august 2023
● Criza sistemului judiciar din România. Avocații spun că nu exclud protestele sau chiar o grevă generală Integral

News București, 14 august 2023
● Avocații din București amenință Guvernul: posibile proteste și grevă generală din cauza CASS Integral

Aktual24, 14 august 2023
● Avocații amenință cu greva generală dacă guvernul va impune o contribuție de asigurări de sănătate în sistem neplafonat Integral

Săptămâna Online, 14 august 2023
● Justiția riscă să fie blocată de proteste. Avocații din Baroul Bistrița-Năsăud nu sunt de acord cu impunerea CASS Integral

Info Financiar, 14 august 2023
● Avocații ies în stradă! Baroul București amenință cu greva generală Integral

Evenimentul Zilei, 14 august 2023
● Avocații, revoltați de explozia taxelor pregătită de Guvern. Grevă la Baroul București Integral

Ziarul Unirea, 14 august 2023
● Avocații din Alba amenință cu PROTESTE și paralizarea actului de JUSTIȚIE dacă se va majora contribuția CASS Integral

Universul Juridic, 14 august 2023
● Baroul Timiș dezavuează ferm orice modificare legislativa ce prevede impunerea unei contribuții CASS neplafonata, în sistem real, în sarcina avocaților și profesiilor liberale Integral

News.ro, 14 august 2023
● Daniel Fenechiu (PNL): Avocații nu spun decât că își doresc un tratament just, corect, nu își doresc schimbarea regulilor peste noapte și să fie găsiți țapi ispășitori / Boloș a fost de acord cu noi că ideea unui CASS neplafonat nu se justifică Integral

Radio România Actualități, 14 august 2023
● Avocații amenință cu proteste

Avocații anunță că vor organiza acțiuni de protest și chiar o grevă generală, dacă Guvernul nu va renunța la proiectul privind plata cotei de asigurare de sănătate de către profesiile liberale. Avocații anunță că vor organiza acțiuni de protest și chiar o grevă generală, dacă Guvernul nu va renunța la proiectul privind plata cotei de asigurare de sănătate de către profesiile liberale.  Integral

DCNews, 14 august 2023
● CASS neplafonat pentru profesiile liberale: ”Băgați-vă mințile în cap!”. Fenechiu, culisele ședinței din care a fost sunat Boloș Integral

Deșteptarea, 17 august 2023
● Avocații băcăuani, nemulțumiți de intenția Guvernului de a impune o cota la CASS în sistem real neplafonat asupra veniturilor Integral

Ziarul Prahova, 17 august 2023
● Baroul Prahova ‘dezavuează în mod vehement inițiativa Guvernului de a impune profesiilor liberale plata cotei CASS în sistem real, neplafonat’ Integral

Ziarul de Iași, 18 august 2023
● Este posibil să crească onorariile percepute de avocați. Decanul Baroului ieșean critică măsurile anunțate de Guvern Integral

România TV, 21 august 2023
● Ordonanța austerității scoate românii în stradă

Angajații din mai multe industrii spun că vor protesta dacă documentul va fi adoptat de Executiv. Nemulțumiri sunt în rândul avocaților, dar și în rândul funcționarilor din Ministerul Muncii și din Ministerul de Finanțe. Integral