COMUNICAT DE PRESĂ privind admiterea cererii de apărare profesională a doamnei avocat Teodora PAROLEA-MOGA, membru al Baroului Sibiu

COMUNICAT DE PRESĂ privind admiterea cererii de apărare profesională a doamnei avocat Teodora PAROLEA-MOGA, membru al Baroului Sibiu

11 iunie 2024

11.06.2024

COMUNICAT DE PRESĂ
privind admiterea cererii de apărare profesională a
doamnei avocat Teodora PAROLEA-MOGA,
membru al Baroului Sibiu

Comisia Permanentă a UNBR, în aplicarea art. 67 alin. (1) lit. j) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, a constatat următoarele:

1. În data de 04.11.2023, doamna avocat TEODORA PAROLEA-MOGA a luat la cunoștință despre publicarea pe rețeaua TikTok și pe rețeaua Facebook, de către Marinescu Cristian, a unui videoclip în care prezenta publicului larg conversația telefonică privată avută cu doamna avocat.

2. În videoclip era vizibil numărul de telefon al doamnei avocat, putând fi astfel ușor identificată. De asemenea, doamna avocat nu și-a dat acordul pentru înregistrarea conversației telefonice.

3. Videoclipul postat pe rețeaua TikTok a atins în aproximativ 10 ore de la publicare un număr de peste 60.000 de vizualizări și 15 comentarii. Numitul Marinescu Cristian a adresat jigniri doamnei Avocat Teodora Parolea-Moga, inclusiv apelativul o hoață. Au fost postate comentarii de genul: toți sunt corupți, este meseria lor. Niciun avocat nu o să te apere la vreo problemă, aceasta este reforma justiției în România cea mai mare mafie care a creat Statul Medieval Mafiot, cei mai mari escroci și corupți, în justiție se găsesc. Asta-i justiția!!!, escroaca diplomată.

Conform art. art. 67 alin. (1) lit. j) din Legea 51/1995 pentru Comisia Permanentă, organul executiv al profesiei, are obligația să apere reputația profesională a avocatului, la cererea acestuia, pe baza cercetărilor și a propunerilor înaintate de Consiliul Baroului din care face parte.

Membrii Comisiei Permanente au admis în ședința din 17-18 mai 2024, în baza materialului probator, că folosirea unor informații denaturate și transmiterea lor în spațiul public, prin postare pe rețeaua TikTok și pe rețeaua Facebook,  cu intenția de dezinformare și denigrare, afectează reputația profesională a avocatului. Comentariile făcute la postare au amplificat denigrarea doamnei avocat, precum și a profesiei de avocat în ansamblu.

Prezentarea unor fapte neadevărate, de natură să aducă atingere majoră încrederii de care beneficiază un avocat cu experiență în comunitatea locală, este nejustificată.

Demersul public prin care s-au adus acuzații publice, nefundamentate din punct de vedere de juridic, la adresa doamnei avocat TEODORA PAROLEA-MOGA, în condițiile în care nu s-a constatat în cadrul unor proceduri disciplinare sau judiciare definitive săvârșirea unor acte sau fapte de natura celor susținute, afectează grav prestigiul profesional al acesteia, prin generarea unei îndoieli majore în ceea ce privește conduita sa profesională.

Pozițiile publice, care, în numele libertății de exprimare, inoculează ideea unei conduite neconforme a unui avocat, atrag o vulnerabilitate majoră în cadrul sistemului avocațial și judiciar în general.

Prezentul comunicat va fi dat publicității pe site-ul www.unbr.ro și va fi transmis Baroului SIBIU și doamnei avocat TEODORA PAROLEA-MOGA.

COMISIA PERMANENTĂ A UNBR


COMUNICAT DE PRESĂ privind admiterea cererii de apărare profesională a doamnei avocat Teodora PAROLEA-MOGA, membru al Baroului Sibiu – docx / pdf

Decizia nr. 162 din 17-18 mai 2024 a Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România prin care se admite cererea de apărare a reputației profesionale a doamna avocat TEODORA PAROLEA-MOGA, din cadrul Baroului SIBIU și se dispune emiterea unui comunicat de presă privind admiterea cererii – docx / pdf