COMUNICAT DE PRESĂ privind admiterea cererii de apărare profesională a domnului avocat Cristian Alunaru, decanul Baroului Arad

COMUNICAT DE PRESĂ privind admiterea cererii de apărare profesională a domnului avocat Cristian Alunaru, decanul Baroului Arad

15 februarie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ
privind admiterea cererii de apărare profesională
a domnului avocat Cristian Alunaru, decanul Baroului Arad

În ședința din 19-20 ianuarie 2018, Comisia Permanentă a UNBR, în aplicarea art. 68 alin. (1) lit. h) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat a constatat că demersurile cu caracter public întreprinse în mod repetat la adresa domnului decan al Baroului Arad, prof. dr. avocat Cristian Alunaru în legătură cu decizia Consiliului Baroului Arad de excludere din profesia de avocat a domnului Coțofană Gheorghe, inclusiv prin mijloace mass-media a afectat reputația profesională a domnului prof. dr. avocat Cristian Alunaru.

Comisia Permanentă a UNBR are obligația legală de a apăra reputația profesională a avocatului, la cererea acestuia, pe baza cercetărilor și  a propunerilor înaintate de consiliul baroului din care face parte.

Verificările Comisiei Permanente a UNBR și hotărârile judecătorești, definitive și irevocabile, pronunțate în legătură cu situația generată de excluderea din profesia de avocat a domnului Coțofană Gheorghe, cercetările efectuate de Consiliul Baroului Arad și înscrisurile oficiale puse la dispoziția Comisiei Permanente de acest organ al profesiei au fundamentat aprecierea Comisei Permanente că, prin folosirea unor informații denaturate care au fost transmise în spațiul public cu intenția vădită de dezinformare și denigrare a instituțiilor profesiei de avocat și a reputației profesionale a decanului unui barou, s-a produs afectarea reputației profesionale a domnului prof. dr. avocat Cristian Alunaru.

Comisia Permanentă a UNBR a apreciat că situația creată a afectat reputația profesională a domnului avocat prof. dr. avocat Cristian Alunaru.

Raportul final al Consiliului Baroului Arad privind cercetările efectuate poate fi vizualizat pe site-ul www.unbr.ro (Click AICI pentru Raport).

Prezentul comunicat va fi dat publicității pe site-ul www.unbr.ro și va fi transmis Baroului Arad și domnului prof. dr. avocat Cristian Alunaru.

COMISIA PERMANENTĂ A UNBR


Atașări:

– Cererea de apărare a reputației decanului Baroul Arad

– Comunicare Baroul Arad înscrisuri

– Informare a decanului Baroului Arad

– Decizia nr. 287/20.01.2018 a Comisiei Permanente a U.N.B.R.