UPDATE ! In memoriam Victor Anagnoste │21 martie 2023

UPDATE ! In memoriam Victor Anagnoste │21 martie 2023

25 martie 2023

In memoriam Victor Anagnoste │21 martie 2023

La biblioteca Baroului București a fost comemorat maestrul Victor Anagnoste, fost președinte al Uniunii Avocaților din România și cel care a avut un rol determinant în consolidarea profesiei după ‘89.

Au fost prezenți la eveniment foști stagiari ai maestrului Anagnoste printre care se numără dl. Cătălin Predoiu, actualul Ministru al Justiției, dl. av. dr. Gheorghe Florea, fost Președinte al UNBR, doamna avocat Flavia Teodosiu, consilier UNBR și prodecan al Baroului București, dl. avocat Matei Șovărel precum și alți avocați cu care domnul Victor Anagnoste a colaborat  în exercitarea profesiei și în plan instituțional, ca președinte al Uniunii Avocaților din România în perioada 1990 – 1999. A fost prezentă și fiica acestuia, Oana Anagnoste și Paul Mitroi, fost judecător la Curtea Supremă și primul Avocat al Poporului în perioada 1997 – 2001. La ceremonie au participat și domnul avocat dr. Traian Briciu, Președintele UNBR, domnul avocat Ion Dragne, Decanul Baroului București și domnul avocat Daniel Fenechiu, Prodecan al Baroului București.

La intrarea în biblioteca ce-i poartă numele a fost dezvelită placa memorială care consemnează cele mai relevante momente din viața și activitatea sa profesională.

Știrea inițială AICI


 Galerie foto: